Софийската градска прокуратура приключи разследването срещу Васил Божков за криминални

...
Софийската градска прокуратура приключи разследването срещу Васил Божков за криминални
Коментари Харесай

Съдят Божков за подбудителство за убийство и за опит за изнасилване, отпаднало е обвинението за участие в организирана престъпна група

Софийската градска прокуратура завърши следствието против Васил Божков за престъпни закононарушения. Отпаднало е обвиняването за присъединяване в проведена незаконна група, само че остава това за опит за ликвидиране, опит за обезчестяване и съзнателно умъртвяване, както и подбуждане за убийството на Алексей Петров.
 
От държавното обвиняване прецизират, че следва внасяне на обвинителен акт. Това ще се случи, откакто страните се срещнат с прекратената част от обвиняването, тъй като може да има обжалване. 
 
Материалите от следствието са предявени на лицата, които имат право и са поискали да се срещнат с тях и делото е изпратено на наблюдаващите прокурори.
 
С разпореждане от 29 март наблюдаващите прокурори са отделили материали от следствието и са ги изпратили надлежно на Окръжна прокуратура-Плевен и Районна прокуратура–Благоевград, прекратили са отчасти наказателното произвеждане, а в останалата му част същото следва да бъде импортирано в съда с обвинителен акт.
 
Наказателното произвеждане е прекъснато против петима от обвинените в частта по отношение на управлението и присъединяване в проведена незаконна група, доколкото доказателствата за съществуването на такава не са задоволително безапелационни и обвиняването в тази му част не е защитимо пред съда.
 
От материалите по делото са отделени тези, които касаят обвиняването на Васил Божков и на К. Б. за изнудване, осъществено от двамата в съучастничество, като отделените материали се изпращат по подготвеност на ОП-Плевен, в чийто регион според обвиняването е осъществено закононарушението.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР