„Софийска вода“ отваря вратите на една от най-големите пречиствателни станции

...
„Софийска вода“ отваря вратите на една от най-големите пречиствателни станции
Коментари Харесай

„Софийска вода“ открехва вратата на пречиствателна станция Кубратово

„ Софийска вода “ отваря вратите на една от най-големите пречиствателни станции за отпадъчни води на Балканите – „ Кубратово “, оповестиха от пресцентъра на сдружението. Днес, по случай Европейската седмица за понижаване на отпадъците, столичната ВиК компания предлага една нетрадиционна фамилна разходка на всички, които имат предпочитание, да видят от близко какво се случва със нечистата вода, която излиза от домовете ни и да се срещнат с процеса на пречистването ѝ. Екипът на Софийска вода е подготвен в съботния ден да покаже по какъв начин на процедура съумява да върне огромната кална река назад в природата чиста и безвредна.
От стартирането си в употреба през 1984 година досега, ПСОВ - Кубратово демонстрира постоянна и безотказна софтуерна употреба, а оптимизацията на софтуерните процеси при филтриране, с помощта на приложения интернационален опит на Веолия, тази година затвърди успеваемостта си.
Софийската пречиствателна станция за отпадъчни води „ Кубратово” (СПСОВ) се намира в кв. „ Бенковски”. За облекчение на посетителите е обезпечен безвъзмезден превоз. Той ще транспортира гостите от начална точка - Метростанция „ Лъвов мост” на бул. „ Княгиня Мария Луиза “, локалното платно в посока Централна гара. Първият курс потегля в 09.00 часа и се връща от СПСОВ в 11.30 часа. Вторият курс потегля в 11.30 часа и се връща в 14.00 часа.
Посещенията ще бъдат проведени на групи, съпроводени от експерти на „ Софийска вода”. Предвиждат се и две обособени междинни групи, за искащите да дойдат със личен или публичен превоз (автобуси № 21, 22, 23 и маршрутка №11), които ще би трябвало да се съобразят със следните часове за посещаване:
- Начало на първа разходка - 10:00 часа;
- Начало на втора разходка - 11:00 часа.
За „ Софийска вода” АД, част от интернационалната група „ Веолия”, е извънредно значимо опазването на околната среда и биоразнообразието в природата. Това е и повода да разкажем за огромното внимание, което отделяме при пречистването на всяка капка вода, която по-късно връщаме в природата още веднъж чиста и безвредна за живота в реката.
При регистрация на входа наложително ще се изисква документ за идентичност.
Деца под 16 години ще се позволяват единствено с компаньон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР