Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявление на

...
Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявление на
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва заплахи срещу Ицо Хазарта

Софийска районна прокуратура се самосезира по отношение на изказване на депутата от "Продължаваме смяната " Христо Петров - Ицо Хазарта за отправени към него закани.

Държавното обвиение ще разледва и закани към вътрешния министър работи Бойко Рашков.

Наблюдаващ прокурор ще извърши персонална инспекция. В хода на същата са изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които по отношение на изказванията са отправени и съответни въпроси.

Поискано е да бъде конкретизирано - вероятно от кого са направени заканите, по кое време и къде се е случило това и по какъв метод са отправени съответните закани, заяви БНР.

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще реши налице ли са задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент. В случай че такива има, ще бъде формирано досъдебно произвеждане, прибавиха от прокуратурата.

Вчера от парламентарната естрада Ицо Хазарта сподели, че преди да одобри поканата да влезе в листите на "Продължаваме смяната ", попитал свои познати депутати "защо не би трябвало да има вяра на Кирил Петков и Асен Василев ": "Не получих нито една информация по този въпрос, само че получих едно доста недвусмислено обръщение, че в случай че продължа да поддържам Кирил Петков и Асен Василев, ще изгубя най-ценното нещо което имам “, сподели Хазарта.

Малко по-късно на въпрос дали знае за заканите против Ицо Хазарта вътрешният министър Бойко Рашков сподели: „ А знаете ли, че във връзка с мен има закани, питайте ГЕРБ”.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР