Софийска районна прокуратура се самосезира след телевизионен репортаж за простреляно

...
Софийска районна прокуратура се самосезира след телевизионен репортаж за простреляно
Коментари Харесай

Участник в Игри на волята спаси живота на простреляно 7 пъти куче в София

Софийска районна прокуратура се самосезира след ефирен репортаж за простреляно бездомно куче в столицата.

Животното е грубо ранено няколко пъти от незнаен причинител в квартал " Манастирски ливади ". Спасено е от мъж, който го открива и го откарва във ветеринарна клиника.

 Шофьор е сниман да влачи куче, вързано за колата му (видео) Виж още

Прокуратурата е почнала следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 325 " б " от Наказателен кодекс - " който, като прояви свирепост към гръбначно животно, му аргументи незаконно гибел, тежко или трайно увреждане, се санкционира с отнемане от независимост до три години и с санкция от хиляда до пет хиляди лв. ".

Стефан Лазаров открива простреляното куче в локва кръв и в безпомощно положение покрай детска площадка.

" В началото си помислих, че е блъснато от кола , тъй като изглеждаше зле. На идващия ден обаче разбрахме, че то не е блъснато, а по него е стреляно няколко пъти ", описа той пред Българска национална телевизия.

Той обаче няма опция да му помогне и разгласява негова фотография в група за отбрана на животни в обществената мрежа. Участникът в " Игри на волята " Николай Стефанов я вижда и дружно с приятелката си откриват в междублоково пространство раненото животно.

" Картината беше покъртителна. Животното изглеждаше съвсем умряло, цялото заобиколено от мухи. От доста места му течеше кръв. Не се движеше ", описа Ясмина пред Нова телевизия.

" Гушнах кучето, тъй като то беше доста зле ", показа Николай.

Младите хора незабавно занасят раненото животно в клиника. Ветеринарният доктор доктор Калоян Войчев описа, че животното е докарано при него с рана от бойно оръжие в главата, с изчезнали лицеви кости и око. По думите му сходни случаи в практиката си среща всекидневно.

 Кадър от Нова телевизия

" Предполага се, че оръжието е пушка. На рентгена се виждат самите сачми. Седем пъти е простреляно кучето ", добави Ясмина.

В клиниката преливат на раненото животно кръв от друго куче .

" Аз изобщо не се замислих. Веднага отидохме с моето куче, взеха кръв от него, с цел да могат да прелеят на потърпевшото. Аз съм доброволец към две организации за избавяне на кучета и това е ежедневие. Затова мощно се надявам зоополицията и другата полиция да си спомагат и да схванат кой е стрелецът ", описа Стефан Димитров.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР