Софийска районна прокуратура се самосезира днес във връзка с материал,

...
Софийска районна прокуратура се самосезира днес във връзка с материал,
Коментари Харесай

СДВР разследва нерегламентирана търговия с кръвна плазма

Софийска районна прокуратура се самосезира през днешния ден по отношение на материал, излъчен в ефира на една от националните малките екрани по отношение на нерегламентирана търговия с кръвна плазма.
От материала, излъчен в ефира на малкия екран, излиза наяве, че публицисти се срещат с търговци на кръвна плазма в двора на една от огромните столични лечебни заведения, с цел да търсят плазма. Търговците им изясняват, че имат познати, преболедували COVID-19, които могат да дарят плазма.
 Младо семейство сътвори платформа за търсещи и даряващи кръвна плазма (ВИДЕО) Младо семейство сътвори платформа за търсещи и даряващи кръвна плазма (ВИДЕО)
Петя и Георги са дружно от 3 години. Той е уеб дизайнер, а тя звукорежисьор в Българското национално радио. Водени от желанието да например..
Те оповестяват, че кръвната плазма ще коства 4000 - 5000 лв.. След това се уговарят договорката да бъде осъществена на идващия ден. Няколко часа по-късно търговците на кръвна плазма се свързват с публицистите, с цел да оповестят, че са намерили евентуален донор.
Според материала излъчен в малкия екран ангажимента била търговците да се свържат с екипа на малкия екран, с цел да се уточнят с „ мнимия наследник на измислена жена, нуждаеща се от плазма “. Търговците твърдят, че донорът е изкарал COVID-19 преди два месеца, като дават обещание в деня на срещата да донесат и документ от позитивния му PCR тест.
В тази връзка прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение общ темперамент. Разследването е предоставено на Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР