Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 63-годишен мъж, съхранявал

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 63-годишен мъж, съхранявал
Коментари Харесай

Задържа мъж, съхранявал по нерегламентиран начин отпадъци и замърсил почвата и въздуха в землището на село Бусманци

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 63-годишен мъж, съхранявал по нерегламентиран метод боклуци и замърсил почвата и въздуха в землището на село Бусманци.

От неустановена досега дата до 14.09.2022 година на площадка в промишлената зона на с. гара Яна, обвиненият В.П. е управлявал към 200 варела с боклуци в прорез със откритите в Закона за ръководство на боклуци правила, като с това е предизвикал не маловажни вреди на околната среда.

От неустановена дата до 14.09.2022 година в землището на с. Бусманци в  кв. „ Димитър Миленков “ и местността „ Крива морава “, обвиненият е позволил да се замърсят почвата и въздуха на посочените места и с това ги е направил рискови за хора, животни и растения, както и негодни за битови цели.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 353б, ал.1, пр.2  от Наказателен кодекс, вр. чл.2 ал.1 от ЗУО, вр. чл.3, чл.7, ал.1, ал.3,вр. чл.8, ал.2, вр. чл.13 ал.5 от ЗУО  и по чл.352 ал.1 от Наказателен кодекс.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор В.П. е арестуван за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР