Софийска районна прокуратура повдигна обвинение за хулиганство, отличаващо се с

...
Софийска районна прокуратура повдигна обвинение за хулиганство, отличаващо се с
Коментари Харесай

Обвиниха един от задържаните за расисткия скандал, грози го до 5 г. затвор

Софийска районна прокуратура повдигна обвиняване за безчинство, отличаващо се с извънреден цинизъм, на 18-годишния Цветан Гечев, който е един от деветимата арестувани за расисткия скандал по време на футболната среща сред националните тимове на България и Англия, оповестиха от държавното обвиняване.

Гечев е упрекнат в това, че по време на футболната среща, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото - показвал междинен пръст, показвал нацистки привет с изпъната нагоре дясна ръка, обърнал се с тил към игрището, свалил си сивото долнище и на два пъти си посочил задните елементи, като действието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм.

Младежът е в изпитателен период на друга присъда и в този момент може да получи наказване затвор до 5 години. Той е в ареста за период от 72 часа, а на следващия ден прокуратурата ще изиска от съда взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Останалите 8 ултраси ще получат административни санкции по Закона за футболното безчинство. На тях ще им бъде неразрешено да посещават мачове за период от 1 до 2 години и ще им бъдат наложени санкции от 1000 до 2000 лв..

По неофициална информация полицията ще разпита още шестима обвинени, като на някои от тях също може да бъдат повдигнати обвинявания и предадени на съд.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР