Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Георги Начев (на

...
Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Георги Начев (на
Коментари Харесай

Съдят убийците с разчленените трупове

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт против Георги Начев (на 45 г.) и Пламен Шляпашки (на 40 г.) за осъществено от тях съзнателно двойно ликвидиране в София през 2019 година.

Тогава двамата убиха възрастно семейство - 73-годишния Йордан Атанасов и 71-годишната му брачна половинка Марияна Атанасова, и хвърлиха елементи от разчленените им трупове във водоем край Негован.

В обвинителния акт се споделя, че преди 15 години Начев се срещнал със съпрузите, когато го наели да боядисва жилището им в столицата. Впоследствие той правил повсеместен ремонт на всичките им жилища, като през годините съумял да завоюва доверието им.

В интервала 2016 година -2017 година, по време на ремонтни действия в столичен хотел, Начев се срещнал с Шляпашки и двамата траяли да работят дружно на разнообразни строителни обекти.

В началото на юли 2019 година Атанасова се срещнала с тях и им разказала за желанието си да сложи дограма в парцела си на бул. " Витоша ". Те приели да извършат услугата и почнали работата. Именно тогава Начев споделил на Шляпашки, че съпрузите разполагат с доста пари и предложил или да ги откраднат, или даже да ги убият и да ги взмат.

На 14 юли майсторите още веднъж отишли в жилището, което ремонтирали. Йордан и Марияна си били у дома.

Около 12 ч., до момента в който Шляпашки работел на балкона, Начев отишъл при него и му споделил: " Действай! ". Съучастникът му извадил револвера, сложил заглушителя, приближил се до дамата и стрелял в главата й.

След това прострелял брачна половинка й с два изстрела.

След като преместили телата на убитите съпрузи в банята, двамата се придвижили с джип " Гранд Чероки " до село Световрачене. Там, от магазин за железарски материали, купили три огромни бидона и найлонови чували.

Върнали се в жилището на семейство и почнали да разчленяват труповете, което траяло към 4 часа. Напълнили бидоните и чувалите с трупните остатъци и облеклата на жертвите и ги натоварили в автомобила, след което почистили жилището с белина.

Тръгнали в посока Негован. Стигайки до езерото в региона, Начев декларирал, че мястото е уместно. Там започнали безсистемно да разхвърлят трупните остатъци от жертвите във водата и тръстиката.

На 17 август обаче, на потегляне от лов на риба наоколо до Негован, мъж забелязал елементи от човешко тяло и алармирал полицията. В хода на следствието била изяснена самоличността на убитите и по този начин последователно криминалистите стигнали и до причинителите, които по-късно бяха арестувани.

От прокуратурата прецизират, че и Начев, и Шляпашки към този момент са осъждани, като вторият е оправдан по право. Освен за убийството, в този момент той е упрекнат и за нелегално държане на оръжие и муниции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР