Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски
Коментари Харесай

Обвиниха Адриян, помел и убил Ани и Явор в София

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) за породена гибел по несъобразителност при ръководство на моторно транспортно средство.

Според обвинителния акт на 08.05.2023 година, към 00:17 ч., в гр. София, при ръководство на лек автомобил по бул. „ Сливница " с посока на придвижване от ул. „ Мелник " към бул. „ Константин Величков " и в региона на кръстовището с ул. „ Русе ", Адриян Антонов е нарушил разпоредбите на придвижване по пътищата, като движейки се със скорост 106 км/ч (при позволена оптималната скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария М. и Явор С., и осъществил пътнотранспортно произшествие, вследствие на което по несъобразителност предизвикал гибелта на двамата пешеходци. Деянието е осъществено на пешеходна пътека и от него е настъпила гибел на повече от едно лице.

Разследването е осъществено от Сектор „ Разследване на транспортни закононарушения " – Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

Обвинението се потвърждава от събраните в хода на следствието свидетелски показания, оглед на местопрестъпление, материални доказателства, 11 броя експертизи, други писмени доказателствени средства и информации.

 Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.

 

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР