Софийска градска прокуратура (СГП) внесе иск в СГС за заличаване

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе иск в СГС за заличаване
Коментари Харесай

Костадинов: Имаме запис, че агенти на ДАНС заплашват наши учредители, защо не проверят регистрацията на ДПС?

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе иск в Софийски градски съд за изтриване на на регистрацията на политическа партия " Възраждане " и нейното разформироване. По този мотив кореспондент на Actualno.com се свърза с водача на партията за повече обяснение и позиция по въпроса.
От партията към този момент осведомиха за дейностите на прокуратурата на специфична конференция, като тогава показаха, че 12 индивида от управлението на „ Възраждане ” са обект на напън от страна на държавна институция. С рекет, опасност и шантажи те са принуждавани да се отхвърлят от подписите си за основаване на Възраждане преди 6 години.
, което съставлява една брутална неистина “, изясни тогава Костадинов.
108 от лицата, чиито имена попадат върху заявления като учредители (общо 580 души), са декларирали, че подписите в описите не са техни. 87 лица са декларирали, че не са подписвали Декларация за самостоятелно участие по Закона за политическите партии. Други 120 лица са декларирали, че въобще не са участвали на Учредително заседание на Политическа партия " Възраждане ", твърди прокуратурата.
Костадинов удостовери пред медията ни, че има оказван напън към учредителите, с цел да се откажат от подписите си.
" Става въпрос за хора, на които е оказван напън. Ние и в случай че не кажат, че подписите им не са техни, прокуратурата ще им повдигне обвиняване.
Причината е, че Възраждане се утвърди като единствената самостоятелна опозиционна политическа мощ в България, която не получава пари от непознати фондации или посолства. Понеже се тормозят от влизане на Възраждане в Народното събрание, прокуратурата и ДАНС работят по този метод.
Целта на тази акция е заличаването на Възраждане. Става въпрос за класическа политическа принуда. Тук е моментът да отбележа един доста забавен факт. Преди няколко седмици, който се упражнява върху Възраждане. Така и не сме получили отговор. Това е сладкодумен образец за европейското двуличие, уточни водачът на Възраждане.
Попитан дали записът ще бъде пуснат до медиите, Костадинов съобщи, че записът ще бъде употребен за задачите на воденото дело . Искам още един път да подчертая, че ние от Възраждане не признаваме легитимността на държавното управление. Причината се корени във обстоятелството, че.
Ние заявяваме изрично своето желание да го свалим от власт, само че по законов и либерален път и да съдим представителите на режима за закононарушенията им към българския народ.
На въпрос дали чака нещо от вота на съмнение към държавното управление, Костадинов съобщи, че не чака нищо, тъй като статуквото в Народното събрание е такова , че мъчно да се чака някаква изненада. Не е невероятно, тъй като въпреки всичко живеем в България. Виждаме, че американският дипломат привиква основни фигури от ръководството на страната. Пък и по какъв начин да предвиждаме задкулисието. Реално видяно тук става въпрос за покупко-продажби.
Подчертавам, че прокуратурата желае запрещение на Възраждане . Единственото укоримо нещо са мъртъвците в листата. Още когато правехме учредяването си говорехме, че може да ни пратят подбудител, който да постави мъртъвци в листата, само че хората влизаха и се подписваха и надлежно не е проследено случилото се.
Но това не е проблем единствено по себе си. Защото ние имаме 580 учредителя. При отпадане на двама става 578, а те желаят да ни съборят на 499. Трябва да се ревизират другите, за които се твърди, че са в чужбина. Как тъкмо са открили това, в случай, че на множеството КПП-та се минава единствено с персонална карта? Представете си какъв голям запас е вкаран.
Според моята информация ДАНС ни проверява от доста дълго време, с цел да намерят някаква съветска връзка. И откакто не са намерили са почнали да ровят за други неща. Казаха ми, че цялостен отдел от ДАНС се занимава с нас.
Когато получихме регистрацията си през 2015 година, на правосъдното дело участва прокурор, който би трябвало да каже дали има възражения. Въпросът е по кое време тъкмо прокуратурата лъже. Тогава или в този момент?
Как беше позволиха регистрацията на антиконституционната партия ДОСТ? И никой не се занимавал с това, макар че там имаше съответни връзки с турското посолство.
Затова и настоявам, че ДАНС и прокуратурата са опасност за националната ни сигурност , а Възраждане е бранещата я организация, приключи Костадинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР