Софийска градска прокуратура (СГП) призова министър-председателя Кирил Петков да се

...
Софийска градска прокуратура (СГП) призова министър-председателя Кирил Петков да се
Коментари Харесай

Кирил Петков днес отново ще даде показания по делото Божков

Софийска градска прокуратура (СГП) прикани министър-председателя Кирил Петков да се яви през днешния ден и да даде наново показания в качеството му на очевидец по формираното дело за вероятно изнудване на Васил Божков

Неговият първичен разпит, извършен от проверяващ служител на реда при Главна дирекция „ Национална полиция “, явяващ се незапознат орган, е бил първото деяние по следствието, с което е формирано досъдебното произвеждане, съобщи

С оглед на това, извършеният разпит от 17 март няма правна стойност и следва да бъде саниран. На същото съображение бяха преповторени и разпитите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова, както и на други очевидци, прецизират от прокуратурата.

Кирил Петков е свикан да се яви в постройката на Софийска градска прокуратура в понеделник, 4 април.

От СГП осведомят, че ще бъдат посочени още две аварийни дати поради възможната му служебна ангажираност. От там твърдят, че се правят дейни дейности по следствието.

На 17 март водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и някогашният шеф на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха арестувани за 24 часа в ареста, а на идващия ден бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинявания. Те бяха отведени във връзка формирано произвеждане за изнудване, обвързвано с Васил Божков. Адвокатът Менко Менков внесе тъжби против задържането им. На 28 март тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател. Вече са планувани и делата - делото за задържането на Борисов е планувано на 14 април, а на Горанов - за 12 април.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР