Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за самолетната катастрофа

...
Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за самолетната катастрофа
Коментари Харесай

НСлС поема разследването на самолетната катастрофа в Македония

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно произвеждане за самолетната злополука в Република Северна Македония, при която починаха четирима български жители.

Пътническият аероплан “Чесна” се разруши на 2 април северозападно от връх Солунска глава на територията на Северна Македония с четиричленно българско семейство на борда. Всички починаха.

Днес от Градската прокуратура оповестиха, че образуват досъдебно произвеждане се образува за това, че на 02.04.2019 година на територията на РСМ незнаен развалил или позволил да се повреди дребен аероплан вид „ Чесна “ с немска регистрация и при злополука на борда на самолета е настъпила гибелта на повече от едно лица – починали са четирима български жители, членове на едно семейство – закононарушение по член 340, алинея 5, б. „ Б “, прочие 2, вр. член 340, алинея 1, прочие 3 Наказателен кодекс.

В хода на следствието ще бъдат разпитани чиновници на дирекция „ Консулски връзки “ в Министерство на външните работи, осведомени със случая, представители на управлението на въздушното придвижване на РСМ, ще изяснят данните за мощна турбуленция и за изгубен надзор от водача над въздухоплавателното средство.

СГП ще изиска информация по отношение на назначените досега експертизи в Северна Македония, включително и за резултатите от същите, и след координиране с наблюдаващия прокурор ще се назначи осъществяването на спомагателни такива за определяне съществуването на щета на самолета.

Разследването ще бъде предоставено на следовател от Национална следствена служба поради фактическата и правната му трудност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР