Софийска градска прокуратура (СГП) е отказала да образува досъдебно производство

...
Софийска градска прокуратура (СГП) е отказала да образува досъдебно производство
Коментари Харесай

Прокуратурата няма да разследва Таско Ерменков заради твърдението му за заразената вода на София

Софийска градска прокуратура (СГП) е отказала да образува досъдебно произвеждане срещу депутата от БСП Таско Ерменков, който преди месеци разгласи посредством профила си във Facebook, че водата в София е инфектирана. 
 Отровна ли е водата на София?
Прокуратурата стартира инспекция след сигнал от депутатите от ГЕРБ Тома Биков и Данаил Кирилов.

В хода ѝ е открито, че на 19.05.2018 година в обществения си профил в обществената мрежа „ Facebook " Таско Ерменков споделил информация, получена от трето лице, че питейната вода в гр. София е инфектирана и/или отровена, заради което съществува сериозна голяма заплаха за живота и здравето на софиянци.

Публикацията била съпроводена с зов от страна на Ерменков институциите да вземат отношение по по този начин постъпилата информация и в случай че това е подправена вест, да я оборят, прецизират от прокуратурата.

От държавното обвиняване регистрират, че същия ден Ерменков е споделил и изказване на пресаташето на " Софийска вода ", в което се отричало водата на София да е нечиста или отровена. Междувременно обявата на Ерменков в обществената мрежа била споделена от консуматори на Facebook. 

След обширен разбор на интернет интензивността на Таско Ерменков по тематиката, както и на наличието на правната норма на закононарушението по член 326 от Наказателен кодекс /подаване на погрешни повиквания и заблуждаващи сигнали за опасност/ е открити, че дейностите на Ерменков не попадат в приложното ѝ поле, прецизират от прокуратурата.

По своя темперамент оповестеното от него известие на персоналния му профил във “Фейсбук “ не съставлява заблуждаващ сигнал за паника, а се касае до субективна интерпретация и оценка на създателя за коментираните условия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР