Софийска градска прокуратура е изготвила предложение към кмета на столицата

...
Софийска градска прокуратура е изготвила предложение към кмета на столицата
Коментари Харесай

Прокуратурата с препоръки за дезинфекцията на София

Софийска градска прокуратура е изготвила предложение към кмета на столицата за предприемане на дейности, свързани с стерилизация в изискванията на комплицирана епидемиологична обстановка, оповестиха от прокуратурата, съобщи БГНЕС.
Първоначално, за осъществяване на генерална предварителна защита по отношение на неточни практики от страна търговци, производители и други лица по веригата на доставяне в комерсиалната мрежа, обсегът й бил уголемен с оглед включване и на нискобюджетни магазини от вида „ Магазин за един лев “ в гр. София.
Поводът за това са станали материали, постъпили от бранш „ Икономическа полиция “ на Столична дирекция на вътрешните работи. В хода на осъществена служебна инспекция от органите на Министерство на вътрешните работи бил открит рисков за здравето на хората антибактериален дезинфектант . Посоченото на етикета на въпросния артикул не отговаряло на неговото наличие. Веществото било направено от компания в гр. София, като смесването на разнообразни дейни съставки било в случайно определени съчетания и без съблюдаване на каквито и да било софтуерни правила за централизация на такива . Това го прави рисково, както за живота, по този начин и за здравето на хората, които биха го използвали.
Впоследствие съответният проблем е намерил своето отражение и в медийното пространство, в частност в излъчения на 27.03.2020 година по телевизия BTV, в публицистичното предаване „ Тази заран “, репортаж на тематика „ Дезинфектанти – ментета ни заливат пазара, и по какъв начин страната управлява пазара на такива артикули “.
В хода на извършващите се служебни инспекции е била открита позитивна процедура в столичния регион „ Средец “, а точно изпратено служебно писмо от кмета до общото събрание/сдружение на притежателите в режим на Европейски Съюз, показва още организацията. В него са дадени уточнения, касаещи стерилизация на общите елементи на постройките , рекомендациите на Регионална здравна ревизия за осъществяването й, както и за избора на дезинфектанти. Обръща се внимание и на опцията за инспекция на тяхното сходство на нужните условия, посредством информация в регистъра на биоцидите на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.
Софийска градска прокуратура, в предлагането си към кмета на Столична община, предлага предприемане на нужните организационни дейности по използването на тази процедура във всички районни общински администрации на територията на гр. София - 24 районни кметства.
Те следва да изготвят рекомендации и указания за противоепидемични ограничения против разпространяването на вируса Covid-19 в осъществяване на Алгоритъм на дезинфекционните мероприятия в обекти с публично предопределение. За тях би трябвало бъдат осведомени представители на общи събрания/сдружения на притежателите в режим на Европейски Съюз на територията на Столична община.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР