Софиянци се събраха днес на импровизиран протест прeд Столичния общински

...
Софиянци се събраха днес на импровизиран протест прeд Столичния общински
Коментари Харесай

Граждани протестират пред Столична община, искат оставката на Терзиев – разрешил на Митрофанова да чества Деня на червената армия

Софиянци се събраха през днешния ден на спонтанен митинг прeд Столичния общински съвет. Акцията е проведена от „ Боец “ и групата „ Освобождение “. Причината за гражданския яд е разрешението, което кметството, ръководено от Васил Терзиев, е дало позволение на Руското посолство и Елеонора Митрофанова да празнуват публично през днешния ден на „ Паметника-костница “ в жк. „ Лозенец “ „ Деня на руската войска “, честван през последните години години като „ Ден за отбрана на Отечеството “.

Това е решение е безусловно скандално, откакто исторически е ясно, че тъкмо тази кървава войска окупира през септември 1944 година нелегално България и потопи страната ни в кръв и гнет. Още по-скандално, че тази същата съветска войска през днешния ден е оповестила България за собствен зложелател и от години избива почтени украинци, в това число и етнически българи, които живеят в Украйна, съобщи пред Faktor.bg Валентин Симеонов, от „ Освобождение “. Според него чиновници от общината се пробвали да трансферират виновността на Външно министерство и да се оправдаят с чиновническа неточност, само че гафът на кмета Терзиев е очевиден и би трябвало да му се желае оставката, упорстват протестиращите.

Те упорстват „ Вън Русия от България “, „ Вън Митрофанова и съветските сътрудници от България “, „ Русия е империя на злото “.

Тази заран е планувано и съвещание на Столичния общински съвет, а кметът Терзиев се чака да разгласи, какво е приключил за своите първи 100 дни.

 sos_protest1.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР