София. Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова председателства

...
София. Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова председателства
Коментари Харесай

Пътна карта за подобряване изпълнението на Дунавската стратегия бе приета в София

София. Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова ръководи взаимна среща на Националните координатори и Координаторите на предпочитани области на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това е и трета среща, проведена в границите на Българското председателство на Дунавската тактика. Като част от форума се състоя и съвещание на Тройката, в която България е дружно с Унгария и Румъния.
Оптимизация и основни промени в проекта за деяние по Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район бе главната тематика на полемиката. „ Днешното съвещание е основно във връзка с Плана за деяние в подтекста на рамката след 2020 година “, разяснява зам.-министър Николова. Тя означи, че през годините целите на Дунавската тактика се развиват и плановете би трябвало да бъдат обновени, преобразувани или сменени според предпочитаните цели. Заместник-регионалният министър означи, че Планът за деяние изисква спомагателен разбор и оценка на всяка предпочитана област, а процесът би трябвало да завърши най-късно до края на 2020 година, като се свърже с новите цели на политиката на Европейски Съюз за доближаване.
В рамките на взаимната среща бе коментирана и подготовката за Седмия годишен конгрес на Дунавската тактика, който ще се организира на 18 и 19 октомври в София в съдействие с Европейската комисия. Той е отдаден на туризма като генератор на стопански напредък. Очаква се необятно да се дискутират опциите за привличане на обществени и частни вложения, както и потреблението на финансови принадлежности. Зам.-министър Николова осведоми, че навън ще бъде проведена и експозиция на планове, допринасящи за задачите на Европейската тактика за Дунавския район. Тя ще бъде подредена в интервала 8-20 октомври на „ Моста на влюбените “ до НДК. Изложбата ще се концентрира основно върху планове в региона на туризма и опазването на културното и естественото завещание. Снимките ще бъдат изложени на 30 двустранни табла, които дават визия за богатото завещание в Дунавския район. Досега са получени фотоси от Австрия, Босна и Херцеговина, Чехия, Унгария, Словакия, Словения и Румъния за 21 плана.
Зам.-министър Николова осведоми, че във връзка Международния ден на река Дунав, Министерството на районното развиване и благоустройството провежда фотоконкурс, чиято цел е да открие и разпространява най-красивите места по река Дунав. Най-добрите фотоси ще бъдат част от специфична галерия, която ще бъде открита в Русе от министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков на 29 юни 2018 година

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР