София. За по-амбициозни и резултатни отношения между Република България и

...
София. За по-амбициозни и резултатни отношения между Република България и
Коментари Харесай

Възможности за сътрудничество обсъдиха вицепрезидентът Илияна Йотова и иракският посланик Н. пр. Лина Джалал Омар Тофик

София. За по-амбициозни и резултатни връзки сред Република България и Република Ирак се оповестиха на среща на „ Дондуков “ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова и Нейно Превъзходителство Лина Джалал Омар Тофик. Това оповестиха от прессекретариата на президента .

Обсъдени бяха опциите за съдействие сред двете страни в необятен кръг от сфери.

„ Моята страна отдава огромно значение на връзките с България “, съобщи дипломат Лина Джалал Омар Тофик и уточни, че Ирак се надява на двустранни визити на високо равнище, както и на завършване на редица меморандуми сред двете страни в разнообразни области. Последната сесия на Смесената междуправителствена комисия за икономическо, комерсиално и техническо съдействие се организира през 2013 година, вицепрезидентът Йотова и дипломат Тофик показаха вяра за възобновяване на активността ѝ.

Посланикът на Ирак посочи желанието за иракски вложения в България, както и интереса на бизнес дами в нейната страна за контакти с бизнес дамите в България. Вицепрезидентът уточни, че е нужна по-широка реклама на опциите за бизнес съдействие с Ирак.

На срещата беше бележит огромният интерес от иракски студенти към образование в България, изключително по медицина, както и потребните за Ирак познания и умения на български медици.

Тема на диалога беше и битката с тероризма. Посланик Тофик увери, че все още обстановката в Ирак е под надзор, само че спящите терористични мрежи не престават да съставляват заплаха. „ Далеч сме от елиминиране на казуса в европейски и международен мащаб, част от който са и задграничните бойци в терористични групировки “, съобщи Илияна Йотова. Посланикът на Ирак насочи покана към български компании да се включат в процеса на възобновяване на разрушените селища в родината ѝ.

Вицепрезидентът приветства новия иракски дипломат в неофициалния клуб на дамите посланици, с които провежда постоянни срещи по разнообразни тематики, главно касаещи отбраната на човешките права.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР