София. За осми път България ще се включи в международната

...
София. За осми път България ще се включи в международната
Коментари Харесай

София: Международната инициатива Нощ на литературата ще се проведе в града на 15 май

София. За осми път България ще се включи в интернационалната самодейност " Нощ на литературата ". Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . На 15 май (сряда) от 18.00 ч. до 22.00 ч. европейска преводна литература ще се чете в единадесет български града – София, Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Ловеч, Перник, Пловдив, Русе, Стара Загора и Шумен. Главни уредници на събитието са посолства и културни институти на европейски страни (EUNIC България и др.), Представителството на Европейската комисия в България, Фондация „ Детски книги “. Медийни сътрудници на събитието са медиите „ Аз чета “. „ Въпреки.com ” и Кафене.БГ.
В София " Нощ на литературата " е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 година
Нощ на литературата е интернационално събитие, което цели да разпространява модерни европейски създатели. Във всеки от участващите градове се провеждат забавни за четене места, където в ролята на четци влизат известни персони – артисти, радио и телевизионни водещи, музиканти, известни персони и други Новото тази година е, че за първи път Нощта на литературата се обръща и към по-младата публика с покана към гимназистите от столичните учебни заведения също да станат част от одобреното към този момент събитие. Новост е и уебсайтът, отдаден напълно на българското присъединяване в интернационалното събитие.
За осми следващ път България ще бъде част от четящите в целия свят страни. И тази година изборът е огромен и слушателите би трябвало авансово добре да обмислят маршрута си, тъй като ще имат опция да чуят австрийска, унгарска, белгийска, британска, португалска, испанска, датска, френска, немска, ирландска, италианска, македонска, полска, румънска, шведска, словашка или чешка лирика и прозаичност.
Главни уредници на Нощ на литературата 2019 са: Чешки център, Австрийско посолство, Унгарски културен институт, Посолство на Белгия, Британски съвет, Институт Камойнш, Институт Сервантес, Датско посолство, Фондация „ Детски книги “, Представителството на Европейската комисия в България, Френски културен институт, Гьоте-институт, Посолство на Ирландия, Италиански културен институт, Културно-информационен център на Република Северна Македония, Полски институт, Посолство на Румъния, Посолство на Швеция, Посолство на Словашката република в София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР