София. За нас тук в момента има 4 проблема и

...
София. За нас тук в момента има 4 проблема и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Ние сме гарант за сигурност, стабилност и предвидимост за хората

София. За нас тук сега има 4 казуса и единствено едно решение на тези проблеми, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Раднево, оповестиха от пресцентъра на партията .

Според Нинова проблемите се отнасят към България, към хората, екологията и стопанската система, като ги уточни съответно:

" За България: комплексът Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток “-2 създава 40% от силата и с неговото затваряне те няма по какъв начин да бъдат обезщетени. Комплексът е обект стратегически за националната сигурност на България и за самостоятелната ни енергетика.

За хората: над 100 000 души ще останат без работа, което за нас като обществена партия е безусловно неприемливо.

За стопанската система: към комплекса работят 800 по-малки компании, които имат обслужващи функционалности. Тези компании ще затворят и надлежно това ще се отрази на стопанската система на района и на България.

За екологията: ние изцяло разбираме, че са нужни ограничения, до момента бяха взети съществени ограничения, разбираме и този проблем, само че решението е единствено едно и това е договаряния с Брюксел, както сподели и Георги Кадиев за удължение на периода. Правителството на Борисов се „ изхлузи “ без да остави решение, на проблемите, които стоят от години, загуби се доста време. В момента единственият метод – при високи резултати наши, при влизане в ръководство, нашият ангажимент е незабавни договаряния с Брюксел за удължение на периода. През това време търсене на решение, катоние в това решение слагаме акцент върху работните места и приходите на хората.
И поемаме този ангажимент, че ние ще бъдем поръчител за сигурност на хората, непоклатимост на стопанската система, за предвидимост по този въпрос, за бистрота, за осведоменост непрекъснато какво ще се случи и за взимане на това решение дружно с вас, тъй че да защитим както националния интерес на България, както независимостта на нашата енергетика, по този начин и приходите и живота на тези над 100 000 души и техните фамилии.
Това е през днешния ден нашият ангажимент към вас. Следете ни – ще го осъществим! ".

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР