София. Всяка година ние разгръщаме кампании за проверки на търговците,

...
София. Всяка година ние разгръщаме кампании за проверки на търговците,
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов, КЗП: Комисията за защита на потребителите проверява търговците на зимни гуми и фарове за мъгла

София. Всяка година ние разпростирам акции за инспекции на търговците, които оферират гуми, фарове за мъгла и други артикули и артикули, свързани със зимното съоръжение на автомобила, сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по Канал 3. Това оповестиха от пресцентъра на КЗП .
Маргаритов подсети, че от предходната година зимните гуми към този момент са наложителни и в България. „ Ние постоянно сме обръщали внимание на потребителите, наред с това по какъв начин да се предпазят от вероятни опасности вследствие на нелоялно държание на търговците, само че и от позиция на сигурността всички да съблюдават разпоредбите – такива, каквито ги вкарва законът. В случая това важи за подготовката на колите за зимния сезон, с цел да бъдат те колкото се може по-малко рискови при неподходящи метеорологични условия ”, изясни той.
Инспекторите на Комисията за отбрана на потребителите наблюдават търговците на автомобилни гуми да дават навременно цялостна и правилна информация по повод сходството със стандартите за сигурност, разхода на гориво, равнището на звук, произхода, цената и прочие
„ Нашата грижа е да ревизираме всички тези неща, които би трябвало да подсигуряват, че на пазара се продават артикули без риск от заплаха за здравето и живота на потребителите ”, разяснява Маргаритов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР