София. Впечатлен съм от всички участници, видяхме професионално ръководство, синхрон

...
София. Впечатлен съм от всички участници, видяхме професионално ръководство, синхрон
Коментари Харесай

Военнослужещите от Сухопътните войски показаха висок дух и професионализъм на тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2018 г.”

София. Впечатлен съм от всички участници, видяхме професионално управление, синхрон и положително взаимоотношение на формированията в състава на усиления батальон. Това сподели заместник-министърът на защитата Анатолий Величков откакто следи заключителния стадий на тактическото обучение с бойни стрелби „ Ответен удар – 2018 година ”, което се организира на образователен полигон „ Корен “, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.
В учението участваха военнослужещи от 42-ри механизиран батальон, с пълководец подполковник Ивайло Иванов, от състава на Втора механизирана бригада и придадените към батальона формирования от Сухопътните войски и Военновъздушните сили. Те извършиха задания, свързани със заемане, инженерно съоръжение и дегизировка на регион за защита, водене на отбранителни бойни дейности, извикване огъня на артилерията и авиацията, оказване на здравна помощ, включваща добиване на ранени от бойното поле, оказване на долекарска помощ и осъществяване на здравна евакуация със санитарни коли и подготовка за следваща евакуация, маньовър със сили и средства и други
Днес на образователен полигон „ Корен “ дейностите на военнослужещите от Сухопътните войски следиха също заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, секретарят по сигурност и защита на президента на Република България Стефан Янев, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Валери Цолов, висши офицери от въоръжените сили, представители на държавната и локалната власт.
Висока оценка на достигнатото равнище на подготовка на участниците в „ Ответен удар - 2018 “ даде и заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев. „ Колегите са се постарали, чудесно са готови, чудесно показване, демонстрираха висок дух и професионализъм ”, сподели той.
В тактическото обучение с бойни стрелби „ Ответен удар – 2018 “ участваха към 700 военнослужещи и над 190 единици бойна и специфична техника от състава на Втора механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на експерти – Сливен, огнеметно-димов взвод от 38-ми батальон за нуклеарна, химическа и биологична отбрана и екология – Мусачево, взвод за сигнално разузнаване и електронна война, курсанти от Националния боен университет „ Васил Левски ”, както и военнослужещи и летателна техника от Военновъздушните сили.
Целта на учението бе да се увеличи подготовката и да се усъвършенства взаимоотношението на участващите формирования при осъществяване на задания в отбранителна интервенция.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР