София. Военнослужещите от 34-тия контингент на Въоръжените сили на Република

...
София. Военнослужещите от 34-тия контингент на Въоръжените сили на Република
Коментари Харесай

Военнослужещите от 34-тия контингент на Въоръжените сили на Република България се завърнаха в страната

София. Военнослужещите от 34-тия контингент на Въоръжените сили на Република България се завърнаха в страната рано сутринта, след сполучливо завършилото присъединяване в задачата на НАТО „ Решителна поддръжка “ в Афганистан. Това оповестиха от Министерство на защитата. Контингентът включва народен детайл, група за защита, екип от съветници и щабни офицери.
На летище " София " военнослужещите бяха посрещнати от началника на щаба на Съвместното командване на силите флотилен адмирал Димитър Йорданов, който ги поздрави за почтено изпълнените задания по време на задачата.
Национален пълководец на 34-ия контингент е полковник Светослав Халваджиев от Командването на Сухопътните войски. Помощник-национален пълководец на контингента, той и народен пълководец на контингента в Кабул е полковник Стоян Стоянов от дирекция „ Логистика ” – МО, а пълководец на групата за защита - капитан Георги Перчемлиев от в. ф. 42000 – Карлово.
Тридесети и четвъртият български боен контингент, участващ в задачата на НАТО за подготовка, съветване и подкрепяне „ Решителна поддръжка ” в Афганистан изпълняваше задания, свързани с защита, механизирани и пеши патрули, надзор на авто и пешеходен трафик, както и образование, съветване и методическо подкрепяне на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална войска.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР