София. Видни представители на научната, културната и дипломатическата общност изпълниха

...
София. Видни представители на научната, културната и дипломатическата общност изпълниха
Коментари Харесай

Елитът приветства Вежди Рашидов за удостояването му със званието почетен професор

София. Видни представители на научната, културната и дипломатическата общественост извършиха през днешния ден най-голямата зала на УНИБИТ, с цел да приветстват Вежди Рашидов за удостояването му със званието почетен професор. Това оповестиха от пресцентъра на Комисията по културата и медиите . Академичният съвет с цялостно единогласие реши високото звание да бъде присъдено на един неповторим създател, сподели в приветствието си ректорът на УНИБИТ проф. Стоян Денчев, който връчи оценката.
За церемонията през днешния ден ръководителят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов получи приветствени адреси от министър-председателя Бойко Борисов, от президента Румен Радев, от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, от Българската академия на науките, от основния прокурор Сотир Цацаров, от проф. Стефан Данаилов, от Синдиката на учителите, от държавни институции и креативен организации.
Близо 300 представители на висши образователни заведения, учени, дипломати, депутати, художници, синдикалисти, политици, създатели от разнообразни области, задгранични посетители, както и студенти приветстваха Вежди Рашидов за следващото огромно отличие. Проф. Стоян Денчев държеше в ръка неповторимия скиптър на УНИБИТ, направен през 2006 година от Вежди Рашидов. Рашидов благодари за огромното самопризнание с удостояването му за почетен професор и подари на института собствен акварел.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР