София. В тези предизвикателни и изпълнени с премеждия времена е

...
София. В тези предизвикателни и изпълнени с премеждия времена е
Коментари Харесай

Министерството на туризма раздаде на церемония Годишните награди в туризма - 2021

София. „ В тези предизвикателни и изпълнени с инциденти времена е значимо да бъдат показани и отличени положителните образци в бранша и да бъде оценен бизнесът, който макар всички компликации, продължава да работи. “ С тези думи министърът на туризма Стела Балтова откри тържествената гала по връчването на шестите Годишни награди в туризма - 2021, които тази година се организират под патронажа на президента на Република България Румен Радев, оповестиха от Министерство на туризма.

Тя уточни смисъла и символиката им, като сподели, че премиите са „ знак на упоритостта и несломимия дух на всички работещи в бранша, на всички, които имат вяра във опциите за туризъм в България. “ Със статуетката „ Златна роза “ Министерството на туризма засвидетелства почитание за положените труд, разпоредителност и въображение към всички участници, акцентира министърът.
Сред формалните лица бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, министрите на стопанската система, на културата, на земеделието, храните и горите и на енергетиката. Събитието бе почетено от кметове, ръководители на браншови организации, туристически компании и медии.
Победителите във всичките категории - 4 професионални, 4 художествени и 1 за общини, както и в категорията за огромната премия „ Изборът на българите “, получиха обичайна статуетка, запазена марка на състезанието и знак на страната ни – българската роза, направена от Димитър Германов, а заелите втори и трети места - грамоти на Министерството на туризма. На специфичния уебсайт за премиите бяха подадени онлайн над 50 хиляди неповторими вота за над 60-те участници във всички раздели.
Честта да открие връчването на статуетките имаше вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова в основната категория - „ Изборът на българите “. Тя съобщи, че за нея е чест да взе участие в тази блестяща гала. " Наградите в туризма станаха сами по себе си институция за хората, които работят в този бранш ", бе безапелационна тя. И добави, че министър Балтова е отпред на Министерството на туризма в една доста сложна година, само че все пак, са положени доста старания страната да не бъде затворена, а бизнесът да продължава да работи. Тя акцентира, че в Националния проект за възобновяване и резистентност туризмът е залегнал като предпочитана политика. Вицепрезидентът сервира оценката на спечелилия „ Исторически парк “, село Неофит Рилски, град Варна. Наградата получи шефът му Боян Петков.
Първо място в категория „ Туристическа дестинация “ завоюва град Шумен. Отличието връчи министър Балтова, дружно с ръководителя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Георги Щерев, а наградата бе получен от Миглена Маринова – шеф на общинско дружество „ Туризъм, обществени прояви и атракции “ към общината.
Една от най-оспорваните категории бе „ Туристическа атракция/обект “. Статуетката за спечелилия в нея - Безистенът в град Ямбол, бе връчена на Енчо Керязов, заместник-кмет на община Ямбол от министъра на земеделието, храните и горите Христо Бозуков и от Светлана Атанасова – ръководител на УС на БАТА.
В категория „ Иновация “ още веднъж първото място бе заето от „ Исторически парк “, село Неофит Рилски, област Варна, а премията сервираха министърът на стопанската система Даниела Везиева и Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на съдружие „ Национален ръб по туризъм “.
Министърът на културата проф. Велислав Минеков и ръководителят на Сдружение „ Туризъм “ Венцислав Кръстев връчиха розата за „ Специализиран туризъм “ на кмета на община Петрич Димитър Бръчков за първата позиция в категорията - къща музей „ Ванга “.
Силвия Георгиева, изпълнителен шеф на „ Националното съдружие на общините “ в Република България и Димитрина Горанова, ръководител на Управителния съвет на „ Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници “, връчиха статуетката на любимеца в друга доста атрактивна категория – „ Туристическа община 2021-ва “, която още веднъж отиде при община Шумен.
Втората част на церемонията бе отдадена на достиженията на медиите, отразяващи туризма. Министърът на енергетиката Андрей Живков и Живко Иванов, заместник-председател на „ Българския съюз по балнеология и СПА туризъм ”, дадоха първото отличие за „ Журналистически материал на тематика туризъм в България за 2021 година в телевизия “ на Георги Георгиев от Нова телевизия.
За най-хубава журналистическа изява в онлайн медия гласуващите са показали Руслан Йорданов от bgtourism.bg. Наградата бе поднесена от Илин Димитров, ръководител на Варненската туристическа камара.
Победител в категорията за печатна медия стана Елица Лукова с материала си в списание „ Кенгуру “. Тя получи премията си от журналиста и ефирен водещ Георги Тошев и Николай Миндов, ръководител на Асоциацията на екскурзоводите в България.
Франк Кванте, основен изпълнителен шеф на „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД и Любомир Попйорданов, ръководител на Сдружение „ Планини и хора – асоциация на планинските водачи в България ", предадоха розата в оспорваната категория за интернет блог на Георги Гюзелев от world2explore.eu.
По случай церемонията формален приветствен адрес бе изпратен от Симеон Сакскобургготски, някогашен министър-председател на Република България в интервала 2001-2005 година В него той показва, че след нанесените от пандемията вреди, малко на брой са си давали сметка какъв брой незаместим е станал за живота на всеки един от нас туризмът. Но през днешния ден, в навечерието на 2022 година, гледаме с вяра към бъдещето и сме се поучили от миналите две години. Идва времето да градим и надграждаме, дружно страна и частен бранш, показва в обръщението си Симеон Сакскобургготски. Събитието беше почетено с привет и от генералния секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации Зураб Пололикашвили, който изпрати видеообръщение, отдадено на кръглата маса и годишните награди, проведени от Министерството на туризма в границите на деня.
Истинската изненада за вечерта бе поднасянето на специфични плакети от министър Балтова на експерти и доайени, съдействали с труда си за развиването на туризма в България. Тя награди със специфичното отличие за персонален принос Бисерка Огнянова - Награда за повсеместен принос в популяризирането на туризма, Людмила Ненкова с Награда за принос в повишение на качеството в туристическото обслужване, Любозар Фратев с Награда за принос в развиването и популяризирането на районния туризъм, Иван Иванов с Награда за принос в развиването и популяризирането на морския туризъм и Румен Драганов, който получи Награда за повсеместен принос в развиването, популяризирането и основаването на историческа памет за туризма в страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР