София. В ситуация сме, в която нямаме сформирано управляващо мнозинство,

...
София. В ситуация сме, в която нямаме сформирано управляващо мнозинство,
Коментари Харесай

Румен Гечев, БСП: Предлагаме европейски подход за пенсионната реформа, не можем да я отлагаме повече

София. „ В обстановка сме, в която нямаме образувано ръководещо болшинство, а на всички места по света бюджетът се внася от такова. Тъй като няма такова, има несъгласия. Числата и изводите, обаче, са радикално разнообразни. Ние предлагаме да използван европейските практики. 120 лв. за всички пенсионери за трите оставащи месеца – това е европейска процедура. Всички членове на Европейски Съюз подкрепят своите жители в коронавирус рецесията. Тези 120 лв. са поради коронавирус рецесията и са краткотрайна мярка. “ Това уточни националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ по Българска национална телевизия, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

По думите му българските пенсионери са били ощетявани през последните години, тъй като размерът на пенсиите изостава като дял в нашия Брутният вътрешен продукт по отношение на същия дял в другите страни. Той акцентира, че има и диспропорционалност в пенсиите – учителите, пенсионирани преди 15 години получават за еднакъв трудов стаж по-ниски пенсии от тези, които са се пенсионирали преди няколко години.

„ Предлагаме да индексираме пенсиите по отношение на осигурителния приход, който всеки един от нас е внасял в осигурителната система. Вариантът на Българска социалистическа партия беше отритнат. В тази обстановка ние предлагаме 120 лева помощ за пенсионерите и второ – не можем непрестанно да отлагаме пенсионната промяна. Пенсионната система на България се намира в скандална обстановка. Нужно е неотложно да се пристъпи към въвеждането на коефициента за трудов стаж. А от идната година, ще предложим още един път нашия вид за индексация. Предлагаме европейски метод “, разясни Гечев.

Народният представител от левицата посочи, че Българска социалистическа партия поддържа: 120 лева за пенсионерите за оставащите три месеца, 370 лева минимална пенсия и смяна на показателя за пресмятане на пенсиите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР