София. В Министерството на туризма се състояха срещи със Съюза

...
София. В Министерството на туризма се състояха срещи със Съюза
Коментари Харесай

Министър Христо Проданов обсъди бъдещи инициативи с представители на екскурзоводите и планинските водачи у нас

София. В Министерството на туризма се състояха срещи със Съюза на екскурзоводите в България, Асоциация на екскурзоводите в България, Югоизточен съюз на екскурзоводите „ Ваня Райкова “-Бургас, „ Планини и хора “ – асоциация на планинските водачи в България и Хесус Кабайеро Пинто – изпълнителен шеф, ръководител на управителния съвет на „ Соф Кънект “ – концесионер на летище „ София “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма .

На срещата се разискаха проблемите на сектора, свързани с незадоволителното финансиране на сектора, незаконните екскурзоводи в България, неразбираемите разпореждания, неналичието на резултати от работата на осведомителните центрове ОУТР-та, визов режим и други

Според господин Хесус Кабайеро Пинто, проблемите с визовия режим водят до доста понижаване на потока туристи от Близкия изток и Арабския полуостров. Представителите на „ Соф Кънект “ показаха, че имат три съществени тактики за увеличение свързаността на България. В момента работят върху свързването на София със света единствено с едно прехвърляне, увеличение броя на директните дестинации и привличането на повече дълги полети, преминаващи през летище „ София “. Сигурни са, че общата работа на едно летище с Министерството на туризма и общината, ще докара до увеличение на туристическия поток.

Министър Проданов съобщи, че ще поеме ангажимент да спомага за реализирането на тази концепция. Той акцентира, че част от целите на министерството ще бъдат превъзмогване на проблемите с незаконните екскурзоводи в страната, проблемите с незадоволителната поддръжката от страна на страната към бранша и финансирането му, както и визовия режим. Христо Проданов разясни, че е допустимо да се направи стратегия взаимно с Министерството на образованието за осъществяване на услуги от страна на екскурзоводите като по този метод се помогне с финансирането в къси периоди.

Предстои тематиката да бъде дискутирана със бранша, Министерството на туризма и Министерството на образованието.

Относно Ковид рецесията министърът съобщи, че все още Министерство на туризма е постигнало договореност с Националния щаб за отпадане задължението за имунизация на децата от 12 до 17 години, които идват в България като туристи. По този метод се надява повече хора да посетят страната ни.

Министър Проданов приключи, че за него летище „ София “ е вратата на България и от страна на министерство на туризма има нужната поддръжка и предпочитание за съдействие.
Предстоят още срещи с сектора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР