София. В Министерството на околната среда и водите днес бяха

...
София. В Министерството на околната среда и водите днес бяха
Коментари Харесай

Столична община и МОСВ подписаха договори за финансиране на европроекти на обща стойност 217 млн. лв.

София. В Министерството на околната среда и водите през днешния ден бяха подписани договорите за финансиране на три транспортни плана по Оперативна стратегия " Околна среда " на обща стойност 217 млн. лева Това оповестиха от пресцентъра на Общината . От името на Министерство на околната среда и водите автограф постави министър Нено Димов, а от името на Столична община - зам.-кметът Ирина Савина и изпълнителните шефове на " Столичен Електротранспорт " ЕАД Евгений Ганчев и на " Столичен автотранспорт " ЕАД Слав Монов. На събитието участва и зам.-кметът по финансите и превоза Дончо Барбалов.
Първият контракт, по който сътрудник е „ Столичен електротранспорт “ ЕАД е за пазаруване на 25 нови нископодови, климатизирани трамвайни мотриси. Те би трябвало да заменят старите трамваи по линии 4, 18 и отчасти по линия 5.
Вторият план, с сътрудник „ Столичен автотранспорт “ ЕАД, е за доставка на 52 електробуса, които ще се употребяват за довеждащ превоз до метростанциите в кварталите Овча купел, Люлин и Витоша – Водноелектрическа централа Симеоново.
30 от електробусите ще са с дължина от 5.5 до 7.5 метра, а останалите 22 буса ще са сред 7.6 и 9.6 метра. По-късите ще са с по към 25 места, а по-дългите с по 60 места за пасажери.
Третият план /отново с сътрудник „ Столичен електротранспорт “/ е с няколко съставния елемент:
- пазаруване на 30 електробуса и 10 зарядни станции за тях,
- пазаруване на 30 тролейбуса,
- реорганизация на 3 токоизправителни станции по тролейбусните направления.
Електробусите ще са 12-метрови, с бързозарядна технология и ще се зареждат в начална и последна точка на маршрута. Те ще заменят рейсове по линии 6, 73, 74 и 60.
Тролейбусите ще са съчленени, нископодови и климатизирани. Те би трябвало да заменят старите " Икарус " -и, които се движат по линии 6, 7 и отчасти по линия 9.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР