София. Цифровите технологии завладяха нашето всекидневие до такава степен, че

...
София. Цифровите технологии завладяха нашето всекидневие до такава степен, че
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Младите програмисти не трябва да забравят отговорността си за начина, по който моделират бъдещето и обществените отношения

София. Цифровите технологии превзеха нашето ежедневие дотам, че към този момент рядко се замисляме, че вътре има комплицирано програмно обезпечаване и то е написано от човек - подобен като вас. Това съобщи президентът Румен Радев през днешния ден в Аулата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, където се състоя тържественото разкриване на първата Европейска младежка олимпиада по информатика, оповестиха от прессекретариата на президента . Международният конгрес, който се организира под патронажа на българския президент, има за цел да насърчи интереса към осведомителните технологии и да подтиква спортното програмиране измежду младежите. Участие в елитното съревнование ще вземат възпитаници от над 20 държави-членки на Съвета на Европа.
Президентът прикани младежите в никакъв случай да не не помнят голямата отговорност, до момента в който възнамеряват създаваните от тях комплицирани логаритми. „ С вашите стратегии залагате не просто техническия напредък, а модела на държание на хората, вие моделирате бъдещето, публичните връзки, а това е голяма отговорност “, съобщи президентът.
Като пожела на всички участници сполучливо показване, безстрашие и нови хрумвания, президентът Румен Радев даде началото на първата Европейска младежка олимпиада по информатика. Сред гостите, които участваха на тържественото събитие бяха еврокомисарят с сектор „ Цифрова стопанска система и общество “ Мария Габриел, министърът на образованието Красимир Вълчев, проф. Красимир Манев - президент на Международната олимпиада по информатика (IOI), стотици студенти, преподаватели и участници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР