София. Трябва да 11 юли да победим, за да има

...
София. Трябва да 11 юли да победим, за да има
Коментари Харесай

Георги Свиленски, „БСП за България“: Трябва на 11 юли да победим, за да има правителство, което ще направи така, че бюджетът за култура да е 1%, а дори и повече

София. Трябва да 11 юли да победим, с цел да има държавно управление, ръководено от Българска социалистическа партия, от Корнелия Нинова. Това държавно управление ще направи по този начин, че бюджетът за просвета да е 1%, а даже и повече, да направи по този начин, че в България да се върнат културата, духовността и традициите и българите да заживеят този живот, който в последните 10 години започнахме да забравяме. Това сподели лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 24-ти МИР София Георги Свиленски по време на среща-разговор с дейци на културата и науката, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Ние присъстваме и организираме тази среща, тъй като 24 МИР е регионът, в който са ситуирани съвсем всички културни институции, регионът с най-вече театри, опери и кина. Ако може да приказва за регион, обвързван с просвета, това в 24 МИР. Не инцидентно в този регион два пъти лидер на нашата листа беше проф. Стефан Данаилов, който няма по какъв начин да заместим, колкото и да опитваме да бъдем почтени негови почитатели. Длъжни сме в името на това, което той направи за българската просвета, политика и България като министър, да го отстояваме и да се помъчим да възстановим най-малко малко от това, което е било по неговото време. По времето на Стефан Данаилов бюджетът за просвета е бил 1.3% от Брутният вътрешен продукт, а в този момент е 0.5%, което е съвсем три пъти по дребен “, разясни той.

„ Това, което можем да създадем ние претендентите, срещайки се с вас, чувайки проблемите, да отстояваме или обещаваме, че тази парламентарна група, която ще бъде определена от Българска социалистическа партия, ще работи за това да достигнем равнището, което е било по времето на Стефан Данаилов, а в по-краткосрочни проекти за този 1%, който даде обещание Корнелия Нинова “, сподели още Свиленски.

Той се обърна към по-възрастните и тези, които се тормозят от машинното гласоподаване, и акцентира, като ги прикани да са спокойни. „ Правим всичко допустимо да разясним на нашите гласоподаватели. Има брошура с деветте стъпки за гласоподаване с машина, има осведомителни клипове, които ще бъдат лъчение по БСТВ, само че и във всяка районна партийна организация в София има таблет, на който наши приятели възрастни могат да отидат и да и се покаже по какъв начин с гласоподава. Никой не би трябвало да се тормози, че гласоподаване с машина е нещо мъчно и комплицирано. Нека това не е причина да не се гласоподава. По-важното е, че ще получим честени справедлив резултат – подобен, какъвто с хартиените бюлетини в последните години ръководещите от ГЕРБ ни отнемаха “, добави Георги Свиленски.

Габриела ГАНЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР