София. Трима участници в телефонни измами са задържани при спецакция,

...
София. Трима участници в телефонни измами са задържани при спецакция,
Коментари Харесай

МВР: Трима участници в телефонни измами са задържани при спецакция, реализирана под ръководството на ГДНП, в Русе и Ветово

София. Трима участници в телефонни измами са арестувани при спецакция, осъществена под управлението на ГДНП, в Русе и Ветово. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Специализираната полицейска интервенция е извършена на 14 и 15 юни на територията на градовете Русе и Ветово. Тя е осъществена под управлението на Групово дело „ Национална полиция “ и в нея са взели участие чиновници на Групово дело „ Национална полиция “, на регионалните дирекции във Велико Търново и Русе и дирекция „ Жандармерия “.
В хода на интервенцията са арестувани трима поданици на Ветово – лице с букви М.Д. (на 29 г.), лице с букви А. А. (на 30 г.) и лице с букви З. Х. (на 47 г.) - известни на полицията и осъждани. При осъществени претърсвания в техни парцели на територията на Русе и Ветово са конфискувани голям брой мобилни телефони, СИМ карти, златни украшения и забележителна сума пари. В процеса на следствието е открито, че в интервала 12 май – 4 юни тази година тримата, след прелиминарен сговор и в друго съучастничество, са направили 7 телефонни измами във Велико Търново. При всички случаи е употребена добре познатата скица „ подпомагане при задържане на телефонни измамници “. По първични данни от незаконната си активност тримата са съумели да измъкнат от пострадалите към 20 000 лв. и златни украшения.
След отчет на материалите в прокуратурата тримата са привлечени, като обвинени, наложени са им ограничения за неотклонение „ задържане под стража “. Работата по документиране на незаконната им активност продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР