София. Ти, който си спечели прозвищата Левски и Апостола, положи

...
София. Ти, който си спечели прозвищата Левски и Апостола, положи
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Васил Левски положи най-здравите основи на нашето историческо пробуждане и осъзнатия стремеж към свободна и независима България

София. Ти, който си завоюва прозвищата Левски и Апостола, постави най-здрави основи на нашето историческо събуждане и на осъзнатия блян към свободна и самостоятелна България. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която произнесе слово пред паметника на Васил Левски в столицата, където бяха маркирани 145 години от гибелта на Апостола на свободата, съобщи репортере на Агенция „ Фокус “ . „ Свели глави пред паметника, което бележи мястото на това „ бесило славно “, което по позор и по-блясък е с кръста равно да се поклоним в сърцата си пред Дякона и да желаяме амнистия. Прости ни Апостоле за суетата, която постоянно ни заслепява. За гордостта, поради която не виждаме положителното в другите. Прости ни, че от време на време губим и религия. “, съобщи Йорданка Фандъкова.
Тя цитира думи на Загари Стоянов, които той написа в първата биография на Васил Левски: „ Смело можем да предположим, че в случай че на Левски на мястото беше който и да е, то неговият кураж и очакванията му щяха да се разбият още при започване на неравната битка “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР