София става център на дигиталния свят през 2018 г. Този

...
София става център на дигиталния свят през 2018 г. Този
Коментари Харесай

София става център на дигиталния свят през 2018 г.

София става център на цифровия свят през 2018 година Този мотив събра кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, комисаря по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел и ръководителя на фондация Webit Пламен Русев. Те показаха какво следва по време на EU Digital and Innovation week (25 - 29 юни 2018 г) в София, което се обрисува като най-значимото в Европа за 2018 събитие за технологии, нововъведения и политики, свързани с дигитализацията във всяка една сфера. По думите на Фандъкова е разисквана готовността на екипите, тъй че да се представим уместно, съобщи БГНЕС.

София се развива сполучливо като ИТ и аугсорсинг дестинация, регистрира Фандъкова. Непрекъснато пораства заетостта в ИТ бранша. Това е доста значим бранш изключително за младежите, счита кметът Фандъкова. Според нея София е водач в тази сфера.

В 92 паралелки столичните възпитаници учат осведомителни технологии.

В София има задоволително университети, които образоват студенти в тези науки, по думите на кмета. 11 000 са студентите по нови ИТ и цифрови технологии.

Фандъкова оцени самото събитие - Webit - като извънредно значимо за столицата.

Комисар Мария Габриел уточни какъв брой значима е подготовката. Тя благодари на кмета за усилената работа. Дигиталната асамблея цели да се доближи до оптимален брой хора. Цифровите технологии могат да бъдат и риск, предизвести Мария Габриел. В Европа не доближават 300 000 ИТ експерти. Само 37% от дейната работна ръка е с базови цифрови умения.

Габриел сложи акцент и върху казуса с хакерските атаки. Еврокомисарят ни чака да има обединен механизъм за деяние при хакерска атака.

За нас бъдещето на Европа е цифрово, безапелационна бе Мария Габриел. България е номер едно по дами в ИТ бранша - 27,7% при приблизително равнище за Европейски Съюз от над 16%, стана ясно още от коментара й.

Цифровата столица на Европа е София, уверена е Габриел. Пламен Русев разяснява, че над 30% е понижена ролята на Европа в света и по тази причина е значимо развиване на дигитализацията. Над 1500 елитни европейски посетители ще дойдат в София да решат бъдещето на цифрова Европа. Още 5000 представители на бизнеса се чакат в столицата ни за събитието.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР