София. Според статистиката в България съотношението между работещи и пенсионери

...
София. Според статистиката в България съотношението между работещи и пенсионери
Коментари Харесай

Георги Гьоков, БСП: Какви са политиките, които правителството ще предприеме за осигуряване на достоен живот на възрастните хора

София. „ Според статистиката в България съотношението сред работещи и пенсионери все още е 3:1. Прогнозите са, че след 40 години съотношението ще бъде 1,71:1, а съгласно прогноза на Българска академия на науките, след 10 години хората на възраст над 80 години ще бъдат 7 % от популацията на България. До 2050 – твърди се, че хората над 80 години ще са една десета от всички българи. Освен демографската рецесия, емиграцията, ниската раждаемост, високата смъртност, набира скорост и различен проблем – застаряването. Това трансформира структурата на обществото и няма по какъв начин да не буди терзания, да показва провокации пред стопанската система, пенсионната система, здравноосигурителната система и националната ни сигурност “. Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков във въпрос към Марияна Николова, заместител министър-председател по икономическата и демографската политика, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . По думите му липсват съответни политики, ориентирани към възрастните хора и има съществено закъснение на използване на политики за справяне с наклонността на застаряващото население.
„ Какви ще бъдат политиките и ограниченията, които държавното управление ще предприеме за основаване на условия за заслужен живот на възрастните хора и за дейното им присъединяване в икономическия и обществен живот “, попита Гьоков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР