София. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на двама оперативни работници в

...
София. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на двама оперативни работници в
Коментари Харесай

Специализираната прокуратура обвини за разпространение на наркотици и подкупи двама полицаи от звено за противодействие срещу дрогата

София. Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на двама оперативни служащи в 7-о Полицейско районно ръководство в София за разпространяване на опиати и приемане на подкупи. Те са арестувани на 15 октомври 2017 година при профилирана интервенция на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи и Специализираната прокуратура. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата . До задържането им двамата работели в районното ръководство по линия на противопоставяне на разпространяването на опиати. Служители на „ Вътрешна сигурност “ обаче, почнали да ги наблюдават от юли 2017 година по данни, че самите те популяризират наркотични субстанции. На 15 октомври 2017 година
двамата чиновници са арестувани незабавно, откакто получили рушвет от 2000 лв., авансово „ белязани “ от проверяващите.
Събраните досега доказателства сочат, че те са продавали амфетамини, марихуана и други наркотични субстанции на наркодилъри, които от своя страна ги разпространявали на дребно в обслужвания от служителите на реда регион.
Едновременно с това чиновниците събирали от всеки дилър по 2000 лв. „ такса успокоение “ месечно. Онези, които отказвали да заплащат таксата, били заплашвани, че ще ги арестувани, че против тях ще бъдат формирани преписки и досъдебни производства.
При осъществените претърсвания в специфичен тайник в дома на единия от чиновниците са открити и конфискувани разноцветни таблетки, разпределени в найлонови пликчета. Според полеви тест, става дума за амфетамини.
Окончателно умозаключение за наличието на таблетките следва да даде назначена по случая експертиза.
Двамата служители на реда, единият от които е с дълъг стаж в Министерство на вътрешните работи, се стараели да работят при цялостна нелегалност. Комуникирали с „ подопечните “ дилъри само посредством интернет приложения и „ прави “ телефони (използвани единствено за връзка сред тях).
С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на двамата е наложено задържане до 72 часа. На 17 октомври 2017 година в Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за налагане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР