София. Собствениците на животинки трябва да наблюдават за първи признаци

...
София. Собствениците на животинки трябва да наблюдават за първи признаци
Коментари Харесай

Д-р Надежда Мечева, „Четири лапи“: Собствениците на животинки трябва да наблюдават за първи признаци на прегряване – повишена телесна температура

София. Собствениците на животинки би трябвало да следят за първи признаци на прегряване – нараснала телесна температура. Това сподели ръководителят на клиниката за бездомни животни на Организация за отбрана на животните „ Четири лапи “ доктор Надежда Мечева в изявление за Агенция „ Фокус “ за това по какъв начин да предпазим домашните си любимци от високите температури през лятото.

„ При по-високи температури е доста рисково домашните любимци да не прегреят. Това постоянно става при животни, които са на възраст към шест месеца. Също по този начин и възрастните животни. Те са по-податливи на сходни прегрявания. Трябва притежателите на животинки да следят за първи признаци на прегряване – нараснала телесна температура. Най-често това се случва при дълготрайно излагане на висока външна температура или на директна слънчева светлина. Собствениците също по този начин не би трябвало да оставят животните дълготрайно време в затворени пространства, коли. Особено в случай че външната температура е към 37 до 40 градуса, тъй като в един затворен автомобил в случай че се остави куче или котка, температурата може да доближи към 60 градуса за към 15 минути “, изясни тя.

Д-р Надежда Мечева добави, че през лятото би трябвало много постоянно да им се дава вода, тъй като може да се стигне до дехидратация при кучетата и котките, която е рискова. „ Както и при хората, при животните обстановката с дълготрайно излагане на високи температури е рисково, изключително за животинки, които са със сърдечно-съдови болести. В такива обстановки притежателите би трябвало да бъдат по-предпазливи и да ги извеждат през по-хладните часове на деня “, сподели още тя. Ветеринарят обърна внимание, че най-подходящото време да се разхождат домашни любимци е рано заран или вечер късно, когато температурите към този момент са се нормализирали и не са толкоз високи.
Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР