София. Смятам за много важно България да осъзнае своя национален

...
София. Смятам за много важно България да осъзнае своя национален
Коментари Харесай

Георгий Мурадов, вицепремиер на Република Крим: Смятам за много важно България да осъзнае своя национален интерес и да покаже суверенитет на международната арена

София. Смятам за доста значимо България да осъзнае своя народен интерес и да покаже суверенитет на интернационалната сцена. Това сподели Георгий Мурадов, вицепремиер на Република Крим и Постоянен представител на Република Крим при президента на Руската федерация, в изявление за Агенция „ Фокус “ . „ Българите сами би трябвало да решат къде е фамилията им “, разяснява той. „ Българо-руските връзки са от доста огромна значимост за нас. Те са значими освен поради това, че България постоянно е била другарска страна за нас, те са значими, тъй като сме израснали от един общ корен “, сподели Мурадов и означи, че ни сплотяват общата книжовност, общите източнохристиянски корени и общата цивилизация.
„ Спомням си с болежка тези времена, когато България беше една доста развита индустриална, стопански развита страна. Развитието беше в огромна степен обвързвано с нашето взаимоотношение, с нашето съдействие. Съветският съюз, историческата Русия са помагали на българи да развиват разнообразни браншове. Тя в никакъв случай не се е държала като сътрудник, който потиска другия си сътрудник. Спомням си, че България беше център на електронната промишленост на големия 400-милионен пазар на многочислени страни от Източна Европа. Спомням си какъв брой мощна беше автомобилна промишленост, машиностроене, мотори, мотокари, които се използваха от милиони предприятия. Спомням си българското корабостроене, химическа промишленост, мощна енергетика, производство на битова техника, лека текстилна промишленост, фармацевтика, хранителна, консервена промишленост и доста други.
Всичко това беше нашето общо притежание, от което се употребиха всички нации, считали си за обединяването, ориентирано на бъдещо развиване. При това не приказвам за идеологическия строй, приказвам за това, по какъв начин са се развивали в исторически проект нашите връзки “, сподели още той.

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР