София следва Виена и много от решенията, които прилагаме в

...
София следва Виена и много от решенията, които прилагаме в
Коментари Харесай

Зам.-кметът Десислава Билева проведе среща с екип от Виена по въпросите на екологията и околната среда

София следва Виена и доста от решенията, които прилагаме в градската среда са повлияни от образеца на Виена и от споделения опит.

Постигането на триумфите стават в условия на партньорство, обмяна на опит и положителни практики. Това сподели зам.-кметът по екология на София Десислава Билева, която организира среща с виенския градски консултант за климат, околна среда, народна власт и личен състав господин Юрген Чернохорски дружно с неговия екип.

Целта на визитата бе обмяна на опит обвързван с ограниченията за климатичните промени, резултатите от градски топлинни острови, зелената система, подобряването на качеството на въздуха и ръководството на отпадъците.

Екипите от София и Виена разискаха стратегическите документи на Столична община в областта на устойчивата сила и климата като Плана за деяние за устойчива сила и климат на Столична община за интервала 2021-2030 година. Основната цел на проекта е понижаване на излъчванията парникови газове с 40% до 2030 година по отношение на тези през 2007г.

Основните ограничения, които са планувани от Столична община за реализиране на тези цели са свързани с понижаване на крайното енергийно ползване посредством ограничения за енергийна ефективност  в постройките и въвеждане на възобновими енергийни източници.

Столична община извършва озеленяване в учебни дворове и детски градини, както и улично озеленяване с торби по образеца на Виена.

По време на срещата бяха показани два от плановете на Столична община – фотоволтаична апаратура в Зоопарка и на постройките на Оперативна програма СПТО, които ще създават електричество от слънчева сила за лични потребности.

Друг акцент на диалозите бе изследванията на Столична община в областта на климата и силата, на градските топлинни острови и за слънчевия капацитет на общинските здания за произвеждане на електрическа сила от слънцето.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР