София. Синдикат Образование“ към КТ Подкрепа“ следи внимателно процеса по

...
София. Синдикат Образование“ към КТ Подкрепа“ следи внимателно процеса по
Коментари Харесай

Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“: Само 25,1% от работещите в системата на средното образоване са с увеличени работни заплати

София. Синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ следи деликатно процеса по нарастване на работните заплати в системата на образованието. По направено изследване на Синдиката единствено 25,1% от работещите в системата на междинното образоване са с увеличени работни заплати. Синдикат „ Образование “ е написал публично писмо до Министъра на образованието, с което упорства МОН неотложно да пристъпят към нарастване на работните заплати в унисон с договореностите в последния Анекс. Това оповестиха в писмо до медиите от Синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ .
Около 15% от участниците в проучването са декларирали, че в техните просветителни институции няма да има задоволително средства да се съблюдава контрактуваното в Анекса нарастване. 96% от респондентите учители считат, че при актуализация на държавния бюджет би трябвало да се направи ново 10% нарастване на заплатите в просветителната сфера, тъй като даже формалната инфлация е по-висока от досегашното нарастване.
Синдикат „ Образование “ ще предложи на държавното управление на Република България 10% нарастване на работните заплати на учители и чиновници при актуализация на държавния бюджет за 2022 година
Синдикат „ Образование “ ще отстоява нарастване на работната заплата с 10% с всички вероятни законови средства, в това число протестни и протестни дейности.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР