София ще се сдобие с още 22 автобуса, задвижвани на

...
София ще се сдобие с още 22 автобуса, задвижвани на
Коментари Харесай

Столичният автотранспорт с 22 нови екоавтобуса

София ще се снабди с още 22 рейса, задвижвани на метан. През миналата седмица (на 3 юли) беше подписан договорът сред "Българска Автомобилна Индустрия " ЕАД и общинската компания "Столичен автотранспорт ". Дружеството завоюва оповестената при започване на 2018-а социална поръчка за доставката на нови единични газови рейсове и профилирано съоръжение към тях. Тя е част от провежданата политика на Столичната община за подмяната на старите рейсове с по-екологичен превоз.

Новите транспортни средства ще бъдат доставени до края на годината. Те са създадени от китайската компания YUTONG. Тази марка е позната у нас повече от две години, откакто достави първите си рейсове за столицата.

През април беше подписан контракт за доставка и на първите 100% електрически рейса YUTONG. И до края на 2018-а софиянци ще имат опция сами да се убедят в изгодите от тяхното въвеждане и потребление.

Компанията YUTONG Group предлага необятна гама от пътнически, градски и междуградски рейсове, огромна част от които се движат в огромните градове на Франция, Англия, Испания, Русия, Словакия, Чехия, Норвегия, Исландия и Македония. Към момента марката е водач в международната автобусна промишленост по размер на продажбите и това се дължи на високите критерии за качество, изгодност и екологичност, които рейсовете й покриват. Двадесет и двата метанови рейса за България са сертифицирани от влиятелната английска организация за типово утвърждение - VCA, и дават отговор на най-високия екологичен стандарт "Евро 6 ".

Директорът на "Столичен автотранспорт " Слав Монов акцентира, че обновяването на автопарка е от голямо значение както за подобряването качеството на услугата, по този начин и за понижаване на нездравословните излъчвания и обезпечаването на по-чист въздух в София.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР