София ще отдаде дължимото на хората, които са направили толкова

...
София ще отдаде дължимото на хората, които са направили толкова
Коментари Харесай

Фандъкова захапа в ефир Манолова за популизма и лъжите

София ще отдаде дължимото на хората, които са създали толкоз за страната ни. В 11 ч. на площад Александър I всеки може да заповяда. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.

"До тук пристигнах с 2 рейса на градския превоз. Днес придвижването е по-спокойно. За поредна година София се включва в тази самодейност без коли ", добави тя.

Запитана какви условия си е сложила с Бойко Борисов за изборите, Фандъкова сподели: "С премиера не си слагаме условия. Водим диалози, обсъждаме и взимаме решения. Обсъждаме обстановка и това, което сме постигнали ".

"Условията ми постоянно са свързани с града, плановете на София. Защитавала съм постоянно всеки един от тях. Никога средствата не идват безплатно. Трябва доста да се работи и да се пазят тези планове ", добави тя.

На въпрос не се ли измориха софиянци от този вид ръководство, кметът сподели: "Опитът постоянно е потребен. И позитивният, и пропуските! Стига да си взимаме поука и да знаем по какъв начин да поправяме работата си ".

"За 10 година постоянно се позволяват неточности. Хората не чакат оправдания, а да дадем решения. Това е моето предпочитание и упоритост. Заставам пред хората с подготвени планове, явен график и източници на финансиране. Едно е да кажеш какво, само че е значимо да кажеш и по какъв начин ", добави тя.

Запитана неточност ли бе ремонтът на ул. "Граф. Игнатиев ", Фандъкова отговори: "Реконструкцията бе безусловно нужна. Сигурна съм, че хората помнят преди година и половина по какъв начин изглеждаше улицата ".

"Имаше стърчаща арматура, в този момент трамваят се движи доста по-тихо. Имаше разрушени плочки, изглеждаше извънредно. На мен ми бе неловко като кмет да минавам от там. Предоверих се на изпълнителите за периода за осъществяване. Това сътвори и проблеми с организацията по-късно ", посочи кметът.

Фандъкова добави, че през днешния ден обаче улицата наподобява по радикално друг метод. "Да, бе обвързвано с доста проблеми и терзания, само че през днешния ден към този момент има резултат ", сподели тя.

Запитана в каква кондиция са с ГЕРБ и Манолова ли ще бъде главният й съперник, тя сподели: "Основният конкурент в акцията е популизмът, лъжите и операцията. Те към този момент започнаха и са в ход. Виждаме през последните седмици госпожа Манолова може би поради незадоволителната подготвеност на нея и съветниците й, имат погрешни изказвания ".

"Има изказвания, целящи манипулиране на хората, само че и прекъсване развиването на града. Много ми се желае да споделя за транспортните средства - аз защитавах да има мярка за чисти транспортни средства и рейсове. Това се случи това лято, персонално съм говорила. Няма по какъв начин в този момент да подлагаме на риск София да има десетки нови рейсове и тролеи ", добави Фандъкова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР