София ще има червена зона за паркиране, която ще е

...
София ще има червена зона за паркиране, която ще е
Коментари Харесай

Правят червена зона в София, синята поскъпва

София ще има алена зона за паркиране, която ще е в същинския център и ще е по-скъпа от синята. От друга страна, цената на синята евентуално ще бъде повишена с 50%. Това е записано в Плана за устойчива градска подвижност до 2035 година на Столичната община, който би трябвало да бъде признат през днешния ден от общинските съветници.

В кратковременен проект се планува повишаване на синята зона с 50%, което значи, че час престой там ще коства 3 лв.. Новата алена зона ще обгръща бул. " Васил Левски " през бул. " Александър Дондуков " до бул. " Витоша ", оттова през ул. " Алабин " и по ул. " Граф Игнатиев " - назад до бул. " Васил Левски ". Паркирането в нея ще е до 1 час и ще е по-скъпо, в сравнение с в синята зона. Същевременно синята зона би трябвало да се усили и да обхване места, които сега са част от по-евтината зелена зона. Разширяването на синята зона ще е главно в източна и северна посока - към Докторската градина и по улиците северно от бул. " Дондуков ". Зелената зона ще се уголемява главно в северна посока, като обособени зелени зони ще има и по кварталите - в региона на " Бизнес парк " и в жк " Люлин ".

За реализирането на проекта са нужни 3,8 милиарда лв., като 1,6 милиарда лв. ще са нужни за доизграждането на третата линия на метрото и уголемение на първите две линии.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР