София ще бъде домакин на Световната филателна изложба през 2020

...
София ще бъде домакин на Световната филателна изложба през 2020
Коментари Харесай

София ще бъде домакин на Световната филателна изложба през 2020 г.

София ще бъде хазаин на Световната филателна галерия през 2020 година , заяви министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на откриването на Европейската филателна галерия „ Пловдив фила 2019 “ и Международния панаир „ Булколекто “.

Той напомни, че думата „ филателия “ значи “приятели безспир “. „ Тя сплотява както колекционерския дух, по този начин и историческата памет, и творбите на изкуството, каквото съставляват пощенските марки “, сподели министърът.

Росен Желязков уточни, че двете влиятелни филателни събития се организират в годината, когато означаваме 140 години на българската филателия. По думите му, първите издания са основани в града под тепетата, който през 2019 година е европейска столица на културата. „ Тази година Пловдив е и европейската столица на филателията с тази прелестна галерия “, добави министърът.

В рамките на откриването на двете изложения, министър Желязков валидира пощенска марка „ Стари ветроходни кораби “. Той сподели, че това пощенско издание ще съставлява огромен интерес за всички фенове и колекционери, освен поради неговата художествена стойност. „ Авторът Ненко Атанасов е пресъздал духа на времето посредством морските кораби на разнообразни столетия, започвайки от египетски, древногръцки, римски, преминавайки през викингски, британски и така нататък до наши дни “, добави министър Желязков. Той акцентира, че тиражът на един от плановете е единствено 1000 екземпляра.

В формалното разкриване на събитието участваха кметът на Пловдив Иван Тотев, генералният секретар на Европейската федерация на филателистите Боян Брачич, основният шеф на Международен панаир Пловдив Иван Соколов,  главният изпълнителен шеф на Български пощи Деян Дънешки, ръководителят на Съюза на филателистите в България Спас Панчев, представители на Световната федерация на филателистите и други.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР