София. Сегашният състав на ЦИК продължава подготовката за евроизборите до

...
София. Сегашният състав на ЦИК продължава подготовката за евроизборите до
Коментари Харесай

Камелия Нейкова, ЦИК: Сегашният състав на Комисията продължава подготовката за евроизборите до изтичане на мандата

София. Сегашният състав на ЦИК продължава подготовката за евроизборите до приключване на мандата. Това сподели пред публицисти представителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
На въпрос дали сегашната ЦИК продължава да се готви за евроизборите, Нейкова изясни, че ЦИК в този си състав още от края на предходната година приготвя изборите за членове на Европейския парламент. „ Изборният кодекс е подобен, какъвто е все още, тъй че организацията се прави по тези разпореждания. Нашият мандат е до 21 март, тъй че ние си вършим работата по организация на изборите “, съобщи тя.
Нейкова уточни, че не за първи път няколко месеца преди избори има неясноти в разпоредбите, по които ще се организират. „ Не за първи път промени в изборното законодателство се вършат в последния миг. И нашият състав нееднократно е изправян в такава обстановка. Благодарение на това, че огромна част от членовете на ЦИК имат опит в осъществяване на избори, ние се оправяме. Голяма част от нашия състав бяха хора от предишни изборни комисии, тъй че когато има последователност и когато всичко е по разпоредбите на закона, мисля, че всеки един състав би могъл да се оправи. Ние също започнахме на 21 март 2014 година – два месеца преди евроизборите, и мисля, че успяхме да се оправим с тяхното осъществяване “, разяснява тя.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР