София. Сечта на дървета на столичния централен булевард България №115

...
София. Сечта на дървета на столичния централен булевард България №115
Коментари Харесай

Иван Таков, БСП: Сечта на дървета на бул. България е незаконна, съставени са два акта

София. Сечта на дървета на столичния централен бул. " България " №115 е противозаконна и към този момент са формирани два акта. Това сподели общинският консултант от Българска социалистическа партия Иван Таков, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София . Той провокира инспекция на мястото в сряда от Столична дирекция на вътрешните работи, Столичния инспекторат, регион " Триадица " и " Зелени системи ", откакто получи сигнал от разтревожени жители, живеещи в съседство на терена с противозаконната сеч. Максималната стойност на санкцията за юридически лица е 50 000 лв..
" Това е следващото безсрамие в София с унищожаването на дървета. След изсичането на над 60 бора на стадиона в Бистрица, в този момент това се случва и на централен столичен бул., какъвто е " България ", разяснява Иван Таков ", сподели той. " При това става дума за гора от над 100 дървета. Вече потвърдено сечта е противозаконна. Потвърдено е и от районната администрация на община " Триадица ". Съставени са два акта ", уточни Таков.
Иван Таков съобщи, че нарушителят би трябвало да бъде длъжен от способените органи да възвърне за негова сметка тъкмо толкоз дървета, колкото са изсечени и наложително на същото място.
" Той няма позволение за изсичането на гората. Това е растителност на по над 20-30 години. При всички положения унищожените окончателно над 100 дървета с нищо не може да бъдат обезщетени и в това се показва тежестта на закононарушението ", сподели още Иван Таков. " Безумие е да се случват такива неща през днешния ден в центъра на града ни. А да бъде осъществена такава всеобща сеч и някой да си мисли, че тя ще остане незабелязана - не е съществено ", добави той.
Според Иван Таков, казусът в обстановката е, че сигналът за закононарушението идва от жителите, а районната администрация не знае за случая. " Всичко опира до контрола. Само с доста непоколебим надзор може да бъдат предотвратени сходни закононарушения ", разяснява още той. " Не мога да си обясня по какъв начин общинската администрация е проспала изсичането на цяла гора освен това на централен столичен бул.. Вижда се с просто око - през днешния ден има гора, на следващия ден я няма ", добави той.
Общинският консултант от Българска социалистическа партия добави, че ще следи деликатно развиването на обстановката. " Надявам се да не се окаже внезапно, че откакто към този момент по този начин и по този начин дърветата ги няма, има и наложена санкция, да вземат да издадат позволение за строителство на имота ", съобщи Иван Таков. " Доколкото разбирам, в прилежащия на изсечената гора имот е плануван градеж на доста огромна постройка. В тази обстановка даже оптималната санкция за изсичането на дърветата от 50 000 лв. може да се окаже капка в океана за вложителя и да не е никакъв проблем. По тази логичност обаче на територията на София може да не остане нито едно дърво. Затова е толкоз значимо в сходни обстановки ограниченията да са извънредно строги и тежки. И да не бъдат правени никакви взаимни отстъпки. И без друго София мъчно диша поради нечистия въздух, та остава в този момент да позволен и изсичане на дърветата ", сподели още той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР