София. САЩ продължават с акциите по оспорване на проекти, които

...
София. САЩ продължават с акциите по оспорване на проекти, които
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: САЩ продължават с акциите по оспорване на проекти, които гарантират българската енергийна сигурност

София. Съединени американски щати не престават с акциите по оборване на планове, които подсигуряват българската енергийна сигурност и Европейската комисия би трябвало да каже „ стоп “: или сме сътрудници, или всеки по пътя си. Това сподели на конференция водачът на АБВ Румен Петков, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Не може да ни изнудват, мачкат, газят и ние като Стара Европа да си мълчим “, добави той.

Петков напомни, че президентът на Съединени американски щати разгласи наказания за „ Северен поток “ на съветски жители и компании и издаде заповед, с която даде опция на държавната администрация да търси наказания против други газови коридори в Европа.
„ Най-после е извънредно време да си дадем сметка какво предизвикват Щатите на Европа. С Арабската пролет те ни изпратиха милиони емигранти и напълно непретенциозно поеха контрола върху нефтените залежи в Ирак, както и върху разпределението на газовите източници в Либия. Жертвите и труповете събрахме ние и ги дадохме ние. Сега си потеглиха по най-подлия и изменнически метод от Афганистан, давайки ни скъпи препоръки да приберем в Европа тези, които са били почтени и честни към НАТО, Европейски Съюз и тази ценностна система, за която преди 20 години Щатите поеха ангажимент да наложат в Афганистан. Избягаха подло и оставиха гостите отново при нас “, разяснява водачът на АБВ.

Румен Петков уточни, че вижда и проблеми, свързани с построяването на някои от оборудванията в България. Той дефинира актуалният министър на енергетиката като презрян вид, който пази „ Булгартрансгаз “ както Христо Иванов Иван Гешев.
„ Имам едно очакване – час по-скоро да се омете от кабинета и в случай че ще от постройката на Министерство на енергетиката. Но би трябвало да ни се даде явен отговор, да речем от министър-председателя, както става с диспечерския център на плана „ Гърция-България “, добави той.

Петков изясни, че при положение, че компанията ЕКО ТРАДЕКС ГРУП се е отдръпнала от реализацията на плана, прогнозите на някогашния енергиен министър Теменужка Петкова, че връзката ще е подготвена до края на тази година, ще се окажат неверни.
„ България и Европа се нуждаят отговор за тръбата от Турция, която влиза в България. Тя е 15,75 милиарда кубика годишно. Нашата тръба е 20 млн. за какво министърът на енергетиката не направи разбор от кое място чакаме другите 4-5 милиарда? Това е най-яркият корупционен план – „ Булгартрансгаз “, само че министърът на енергетиката се държи с „ Булгартрансгаз “, както Христо Иванов с Иван Гешев. Христо Иванов пази Иван Гешев. Министърът на енергетиката пази „ Булгартрансгаз “ “, уточни Румен Петков и изясни, че отпред на енергийното министерство би трябвало да застане човек, който е подготвен да изкара на ярко корупционните схеми и да предприеме ограничения против нея.
Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР