София. Със 17 от общо 22 гласа на спортните редакции

...
София. Със 17 от общо 22 гласа на спортните редакции
Коментари Харесай

Щангистите и старши треньорът Иван Иванов обраха наградите за април

София. Със 17 от общо 22 гласа на спортните редакции старши треньорът на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов завоюва анкетата за треньор на месеца. Днес той получи от пресклуб „ България “ дребния златен трибагреник, обичайна награда-изработка на елитната компания за бижута „ Ювел “. Възпитаниците на Иванов, които сграбчиха на Европейското състезание за мъже и дами в Москва цели 19 медала, от които 7 в дуела
(3 златни, 3 сребърни и 1 бронзов), записаха най-хубавото достижение на състезание на Стария континент за страната ни от 17 година насам.
Мъжете се класираха отборно преди всичко в съветската столица с 685 т и това им донесе заслуженото самопризнание на медиите за най-хубав тим на предишния месец.

Представителят на “Burnit SunSystem ” Цветелин Конов връчи специфичен моден плакет на европейския вицешампион в дуела Христо Христов (109 кг), на сребърния медалист в изтласкването и 4-ти в дуела Дейвид Фишеров (81 кг) и на 6-ия на Екологичен потенциал Васил Маринов (102 кг).

Европейският първенец по повдигане на тежести Стилян Гроздев (61 кг) е номер едно измежду състезателите за април, само че ще получи премиите си след броени дни, защото е на лагер на Белмекен.

След церемонията старши треньорът Иван Иванов, който през вчерашния ден бе почетен с почетния знак на президента Радев, заяви, че четирима щангисти ще се конкурират за двете олимпийски квоти, на които имаме право. Това са еврошампионът Стилян Гроздев /61 кг/, някогашният европейски първенец и бронзов медалист от Световното състезание 2019 г Божидар Андреев /73 кг/, който в Москва завоюва бронз в изхвърлянето, бронзовият медалист от Световното състезание 2019 Юндер Бейтула /81 кг/, който остана на косъм от орден в дуела в Москва, както и 19-годишният европейски вицешампион в Москва Христо Христов /109 кг/. Той ще взе участие идната седмица на Световното състезание за юноши в Ташкент, Узбекистан. След тази конкуренция, която е последната подготовка, ще стане ясно кои двама ще избере Иван Иванов за Олимпийските игри в Токио. Олимпийският първенец от Барселона 92 и старши треньор на националния тим показа, че дружно с персоналните треньори на състезателите ще изготвят вътрешен устав с разнообразни спортно-технически и физически индикатори, които щангистите ще покриват, тъй че в действителност двамата най-хубави да ни показват в олимпийската столица. За шанса на нашите щангисти да завоюват олимпийски орден Иванов бе безапелационен, че може да разяснява, откакто види поименно участниците от другите страни. А те ще станат ясни в края на месеца след Световното състезание в Ташкент, Узбекистан.

Иван Иванов отсрочи за след Олимпийските игри изясняването на въпроса дали ще се отдръпна от поста си. Наставникът съобщи преди време, че след Игрите има желание да постави завършек на треньорската си кариера, само че през днешния ден загатна, че може и да премисли първичното си решение.
Олимпийският първенец твърдо отхвърли догатките за по-висок пост, даже и в БФВТ, както и допустимо влизане в политиката. Връзката с щангите няма да я скъса, „ щангите са в кръвта ми “, сподели Иванов. Той акцентира, че има готови експерти да поемат от него националния тим, само че би траял да работи като съветник или нещо спомагателно.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР