София. Разпоредбите на Гражданскопроцесуалния кодекс, Наказателно процесуалния кодекс и Административно

...
София. Разпоредбите на Гражданскопроцесуалния кодекс, Наказателно процесуалния кодекс и Административно
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието направи анализ за прилагането на процесуалните кодекси

София. Разпоредбите на Гражданскопроцесуалния кодекс, Наказателно процесуалния кодекс и Административно наказателния кодекс основават причина за бърз и ефикасен развой, сочи разбор на Министерството на правораздаването, направен в осъществяване на план „ Ефективен достъп до правораздаване ”, финансиран по Оперативна стратегия „ Добро ръководство “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването .
Резултатите и изводите от разбора бяха показани през вчерашния ден по време на публично разискване с присъединяване на магистрати, представители на Висшия правосъден съвет, Националния институт на правораздаването, адвокатурата, Министерство на вътрешните работи и членове на Съвет по използване на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система.
„ На основата на създадената методология и осъществения пилотен разбор ще може да се преценя нуждата от смяна в процесуалните закони, като се прави оценка на тяхното използване с оглед взимането на осведомено и обосновано решение за предложение за промени в тях “, съобщи по време на форума заместник-министърът на правораздаването Евгени Стоянов. Той акцентира, че една от задачите на плана е основаване на непрекъснат механизъм за оценка на използването на Граждански процесуален кодекс, Наказателно-процесуален кодекс и Административнопроцесуален кодекс, в това число посредством изследване на публичното мнение.
Бяха отправени съответни рекомендации по отношение на възстановяване на равния достъп до съда и гаранцията за обективен и ефикасен развой в рационални периоди.
Резултатите от извършеното проучване ще бъдат импортирани за разглеждане от Съвета по използване на правосъдната промяна. А методологията, като непрекъснат механизъм за оценка на резултата от използването на процесуалните кодекси, ще бъде въведена със заповед на министъра на правораздаването.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР