“София разполага с огромен потенциал да привлича хора и капитали

...
“София разполага с огромен потенциал да привлича хора и капитали
Коментари Харесай

Васил Терзиев: София има огромен потенциал като туристически център и ние ще го развием

“София разполага с голям капацитет да притегля хора и капитали и да усилва приходите си от туризъм. Нашият град е с богатата вековна история, сигурната среда и актуалната и многообразна просвета. Ние имаме вяра, че София има доста по-голям капацитет като туристически център. Ние можем и знаем по какъв начин да развием капацитета на града. ”

Това съобщи претендентът за кмет на София Васил Терзиев. Той приказва по време на кръгла маса “София туристическа дестинация 2023-2027 година ”.
 Снимка " Обединени за София "

Освен него в полемиката с доста браншови организации, специалисти по тематиката, притежатели на конгресни зали, заведения, компании и други участваха още Борис Бонев и Антон Пенев.

“София би трябвало да има натрапен бранд, с цел да притегля повече хора. Развитието на Витоша също може да способства за целия набор от благоприятни условия, които предлагаме. От нас ще видите отворена врата във всеки един миг ”, добави Терзиев.

“Изгледал съм всички видеа на туристи, минали през София, които дават с противоположна връзка. Това е доста значимо - да видиш града си през разнообразни очи. И мога да кажа, че най-вече капацитет е пропуснат точно в бранш туризъм. Ние не се възползваме от всички тези дадености, които имаме. Ще има сериозен фокус на поддръжка от страна на общината. Искаме София да не е единствено балкански център на туризъм, само че и европейски ”, сподели Бонев.

Той добави, че първата проява за тази грижа ще бъде отварянето на туристическите осведомителни центрове на общината в събота и неделя. В момента те работят единствено от понеделник до петък.

“Дори на летище София - вратата на града ни, няма туристически център. И като стана въпрос за летището - и до там ще има нощен превоз, тъй като нощем кацат приблизително по 10 самолета ”, добави Бонев.

Той поддържа и концепцията във всеки туристически център да има и стая с служител на реда, който приказва британски.

“Ние идваме с решенията, които ще трансфорат града в мечтана туристическа дестинация за от ден на ден и по-платежоспособни туристи. Ще реформираме общинското дружество “Туризъм ” и Консултативния съвет по въпросите на туризма към Следствен отдел към окръжна прокуратура, които да работят в синхрон с жителите, бизнеса и неправителствения бранш. Не на последно място ще си сътрудничим със междинни и висши учебни заведения, които приготвят фрагменти за туристическия бранш на територията на Столична община ”, съобщи Антон Пенев. 

Мартин Захариев зам.-шеф на борда по туризъм подлага на критика досегашното ръководство за скромния бюджет за реклама.

“София има 460 000 лева на година за маркетинг. Това е позорно малко - градът не може даже да влезе в радара на туристите ”, сподели той.

Захариев добави, че би подкрепил промяна в закона за локалните налози и такси, тъй като сега туристическият налог е прекомерно невисок. И че би трябвало да има работеща мобилна апликация за София, защото сега такава липсва.

“Що се отнася до дигитализацията, до приложенията - сигурно. Ние знаем, че това работи ”, даде обещание Терзиев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР