София. При засилен интерес протече първият етап на Национална финансиада“

...
София. При засилен интерес протече първият етап на Национална финансиада“
Коментари Харесай

672 отбора се включиха в първия етап на „Национална финансиада“ Победителят ще спечели стипендия за образование в размер на 3 000 лв.

София. При засилен интерес протече първият стадий на „ Национална финансиада “ – просветителна самодейност на Банка ДСК за повишение на финансовата просветеност на младежите в България. Това оповестиха от пресцентъра на Банка ДСК . 672 тима от цялата страна, състоящи се от гимназисти на възраст 16-19 години и техните родители, се включиха в конкуренцията и попълниха тест от 20 въпроса на формалната страница на самодейността www.finansiada.bg. Сред най-активните градове по брой тимове са София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Шумен, Велико Търново, като има участници и от по-малки обитаеми места -Дебелец, Куклен, Лозница, както и от селата Големанци, Горни Дъбник, Брестовица, Дуранкулак.
През идната седмица ще се организира решителната елиминационна фаза, която ще излъчи и първия победител в „ Национална финансиада “ 2019. 12-те тима с оптимален брой правилни отговори и с най-хубаво време от онлайн теста, които са спазили всички правила за присъединяване, ще се класират за полуфиналите. Те ще се състезават един против различен в директни елиминации онлайн, а най-хубавите 3 тима, достигнали до финалните кръгове, ще играят на правилото всеки против всеки за събиране на точков актив, определящ спечелилия – притежател на първата стипендия за обучение за образователната 2019/2020 година в размер на 3 000 лева
„ Интересът към тази самодейност потвърждава, че тематиката за финансовата просветеност вълнува младежите и във от ден на ден български фамилии е на дневен ред стимулирането на устрема към познания за финансите. Наша задача е да влагаме непрекъснато в развиването и образованието на хората и с „ Национална финансиада “ целим да мотивираме и насърчаваме родителите да предават познания на децата си. Очакваме с интерес полуфиналните и финални кръгове на конкуренцията, с цел да излъчим първия притежател на стипендия от самодейността “, декларира госпожа Виолина Маринова, Председател на УС и Главен изпълнителен шеф на Банка ДСК.
Полуфиналите и финалите на „ Национална финансиада “ ще се проведат онлайн в „ Сердика център “ в София на 9-и и 10-и март.
Партньор на самодейността е Фондация " Инициатива за финансова просветеност ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР