София. Президентът Румен Радев ще свика Народното събрание съгласно предвидения

...
София. Президентът Румен Радев ще свика Народното събрание съгласно предвидения
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев ще свика Народното събрание съгласно предвидения в Конституцията срок и след като ЦИК обнародва имената на избраните народни представители в Държавен вестник

София. Президентът Румен Радев ще свика Народното събрание според планувания в Конституцията период и откакто Централната изборна комисия (ЦИК) обнародва имената на определените народни представители в Държавен вестник. Това оповестиха за Агенция " Фокус " от пресекретатиата на президента.

" На дневен ред пред обществото ни е въпросът дали парламентарно показаните партии могат да образуват държавно управление след съответната конституционна процедура. В противоположен случай Народното събрание ще бъде необуздано, а без настоящ парламент е немислимо да се реализират конституционни промени ", се споделя в позиция на Румен Радев по този мотив.

" Президентът нееднократно е заявявал, че се отнася изцяло отговорно към пълномощието си да предложи промени в Конституцията, само че е подчертавал, че това е извънредно значим въпрос и измененията в главния закон би трябвало да са с дълготраен небосвод и не трябва да се трансформират в залог за нечие политическо оцеляване ", показаха още от пресекретатиата на президента.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР